Eten & drinken

5 heerlijke hoevepicknicks in de streek

Hmmm... wat is leuker dan een heerlijke picknick in 't groen? Zeker als er kraakverse producten uit de streek in je mandje zitten. Tijdens een hoevepicknick word je verwend met een mand vol 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten die je kan proeven op het mooiste plekje van de boerderij. Je kinderen vinden het gegarandeerd geweldig. Maak je keuze uit één van de 5 hoeves en check onze tips om te fietsen, wandelen of bezoeken in de buurt!
 

Augustijnenhof in Loppem (Zedelgem)

Wat dacht je van een originele 'salade in een bokaal', een plakje honingcake of huisbereide confituur? Bij het Augustijnenhof in Loppem zitten allerlei verrassende lekkernijen in het mandje. En allemaal supervers! Kwestie van genoeg energie te verzamelen om daarna de mooiste plekjes in de buurt te gaan verkennen. Wil je meer over het Augustijnenhof leren kennen, reserveer dan een rondleiding bij je picknick.
 

info en reservatie

 
IN DE BUURT
 

Fietsen: Fietslus op het fietsnetwerk 'Fietsen in de buurt van Loppem' (34 km)

Wandelen: Ommetje Zevenkerken (3,5 km) 

Bezoeken: Kasteel en Doolhof van Loppem -
Kijkboerderij De Pierlapont 

Augustijnenhof

De Beukenhoeve in Moerkerke (Damme)

Al vier generaties lang wordt hier de beste boter en karnemelk gemaakt. Schepijs uit authentieke ijskarretjes en honing uit eigen bijenkasten maken het plaatje compleet. Kies voor de stevige picknickmand of laat je verleiden door de luxe versie. Genieten doe je op het tuinterras met speelgelegenheid voor de kleinsten. Een ding is zeker, je vertrekt hier niet met honger!
 

Info en reservatie

 
IN DE BUURT
 

Fietsen: Maerlantfietsroute (52 km)

Wandelen: Damse Vaart wandelroute (12 km)

Bezoeken: middeleeuws stadje Damme

 

Hertenfinesse

Hertenfinesse
in Oostende

Dat je hier op een hertenkwekerij terecht komt, zal je niet verrassen. Het zelf kweken van herten was altijd al een droom geweest van de familie Maenhout. Ondertussen is Hertenfinesse uitgegroeid tot een heuse kwekerij met hoeveslagerij. Op zaterdag kan je er ook terecht voor een hoevepicknick. Kies uit een gewone, luxe of kinder picknickmand. 
 

Info en reservatie

 
IN DE BUURT
 

Fietsen: gelegen langs de Groene 62 (22 km)

Wandelen: Oostendse Krekenwandelroute 

Bezoeken: Kinderboerderij De Lange Schuur - Dagje kust in Oostende

Hof ter Meulen

Hof ter Meulen
in Vlissegem (De Haan)

Bij Hof ter Meulen in de buurt van De Haan krijg je heerlijke groenten en fruit uit de streek voorgeschoteld en lekker lokaal beleg om van je rustieke boterham een waar feestmaal te maken. Doorspoelen kan met een biofruitsapje of een lokaal biertje: de 8410! En vergeet ook niet om even te gaan rondkijken wat de grappige mangalica-varkens uitspoken!
 

Info en reservatie
 
IN DE BUURT
 

Fietsen: Fietslus op het fietsnetwerk 'Fietsen vanuit Vlissegem naar De Haan en Wenduine' (30 km)

Wandelen: Duinbossenwandelroute in De Haan (10 km)

Doen: Familiepark De Sierk - Dagje kust in De Haan

Zuivelhoeve De Bossneppe in Lichtervelde

In het zuivelwinkeltje kan je terecht voor een uitgebreid kaasassortiment, met maar liefst 150 soorten boerenkazen! Reserveer je kaasbordje of kaaslunch en geniet van al dat lekkers. Voeg daarbij een ijssalon, een zalige picknickruimte, een speeltuin en terras aan toe en je begrijpt waarom je hier wel even kan blijven plakken.
 
 
Info en reservatie

 
IN DE BUURT
 

Fietsen: Fietslus op het fietsnetwerk 'op verkenning in het Tieltse' (41,5 km)

Wandelen: Heihoekwandelroute (8,5 km)

Doen: Op verkenning in de Huwynsbossen - Kinderboerderij Den Ast

De Bossneppe