Kasteel Ravenhof
Agenda

21 mei: Dag van het Kasteel in Torhout

Op maandag 21 mei is het Dag van het Kasteel in Torhout. Zowel op domein Kasteel d'Aertrycke met tuinbeurs Hof & Huis als in het Ravenhofdomein kan je op pinkstermaandag terecht voor een prachtige dag met activiteiten in een pittoresk kader. Koppel er een bezoek aan Kasteel Wijnendale aan en maak er een gezellig weekendje van!

21 mei: Kasteel Ravenhof

Leuk met kinderen!

Op maandag 21 mei kun je voor één dag een bewoner zijn van het prachtige Kasteel Ravenhof. We gaan op zoek naar de verborgen verhalen van het kasteel en zijn bewoners. Vertelster Wonderling komt ons de diepste geheimen vertellen, we schilderen verborgen verhalen en gaan op zoek naar het verhaal van de slotgracht. Misschien kunnen de bomen ons iets laten weten. Domein Ravenhof wordt voor één dag de omgeving om kinderen te laten dromen van hoe het leven ooit geweest moet zijn in en rond een kasteel.

Binnen in het kasteel kan je de tentoonstelling 'Opgezet Spel' bewonderen voor de laatste keer. Een verrassende verzameling opgezette dieren van Kunstenares Ann Demeyere, waarin taxidermie en de collectie Torhouts Aardewerk elkaar versterken en uitdagen.
 

meer info

Kasteel Ravenhof
Hof & Huis in kasteel d'Aertrycke

19 - 21 mei: Hof & Huis in Kasteel d'Aertrycke

Tuin-, interieur- en lifestylebeurs met programma voor jong en oud

Hof & Huis is met zijn 25ste editie ondertussen uitgegroeid tot een ware klassieker. Een tuinfeest waar iedereen elk jaar naar uitkijkt. Dit jaar staan er opnieuw 140 exposanten klaar met het mooiste op vlak van tuin, interieur en lifestyle. En dit alles op het mooie domein van Kasteel d'Aertrycke. 
 
Speciaal voor dit jubileum werd voor jong en oud een mooi en gezellig programma samengesteld zodat je ook in 2018 opnieuw ten volle zult kunnen genieten van een inspirerende belevingsdag: een ecodorp, kookdemo’s, heerlijke voeding, foodtrucks, schapendemonstraties, probeer een elektrische fiets uit, ontdek de lokale voeding van de regionale voedingsproducenten, etc.
 

meer info

Kasteel Wijnendale

20 mei: Bezoek Kasteel Wijnendale

In Torhout mag ook Kasteel Wijnendale niet ontbreken aan je to do lijstje. Het was hier dat Maria van Bourgondië en haar paard galoppeerden, dat Keizer Karel de tijd doodde telkens zijn schip richting Spanje in Vlissingen op zich liet wachten en dat Leopold III de Koningskwestie inleidde. En ondanks al die vaderlandse geschiedenis blijft dit goed geconserveerde waterslot bovenal de thuis van Jean-Jacques Matthieu de Wynendaele en zijn familie. Elke zaal van het museum belicht een bepaalde periode uit de rijke geschiedenis van het kasteel. Kinderen kunnen op pad met Robbie's Spookjesspeurtocht. Tot en met juni is Kasteel Wijnendale telkens open op woensdag- en zondagnamiddag.
 

meer info

Weekendje weg?

Ontdek de logeeradresjes in Torhout en mis ook zeker deze toppers niet!