Doen
Kids

15 kindvriendelijke tips bij regen

Ook als het regent moeten je spruiten soms wat energie kwijt. Met deze 10 tips weet je steeds wat te doen... Weer of geen weer!


1. Indoor speeltuin

Een namiddagje glijden, klimmen, springen, spelen, feest vieren,... Klinkt als muziek in de oren van de kinderen. Ondertussen genieten mama en papa van een heerlijk kopje koffie en een pannenkoek!
 

ONTDEK ALLE indoor SPEELTUINEN

 

2. waterpret

Toch zin om nat te worden? 9 zwembaden staan voor je klaar. Zwembad Lago Brugge Olympia en Recreatiebad 'De Alk' in Wingene zijn alvast aanraders! 
 

ONTDEK ALLE ZWEMBADEN

 

3. Seafront maritiem themapark

Ontdek samen met je kroost de geheimen van de zee! Fun voor de kids: het pirateneiland en ballenbad. 
 

MEER INFO

 

4. romeinen spotten in Oudenburg

In Oudenburg trokken de Romeinen destijds een Romeins fort (castellum) op. In het romeins archeologisch museum kom je er alles over te weten. Tip: in de museumshop koop je een echt gladiuszwaard voor je spruit, en in het museumcafé geniet je van een geurende kop koffie met een plakje Sint-Arnolduscake.
 

MEER INFO

 

5. Escape time!

Zijn jullie kinderen al iets ouder? Er bestaan reeds escape games voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar! Spanning verzekerd. Ontdek ze allemaal.
 

MEER INFO

 

6. Sterren kijken

In Volkssterrenwacht Beisbroek kom je alles te weten of sterren en planeten. Je kan er bovendien ook het Natuurcentrum bezoeken met allerlei interactieve activiteiten en spellen. En achteraf gewoon een warme choco drinken in het aanpalende Koetsenhuis.
 

MEER INFO

 

7. BEZOEK een sprookjesachtig kasteel

In het Kasteel van Loppem kijk je je ogen uit. Dit is het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in oorspronkelijke staat verkeren. Zeker een bezoekje waard dus. Is de regenbui voorbij? Dan kan je buiten even gaan verdwalen in het 19de eeuwse doolhof.
 

MEER INFO

 

8. Filmpje meepikken

Eén van de toppers op een regenachtige dag: een filmpje meepikken. En waarom niet meteen op een originele locatie gaan kijken... in Cinema De Keizer in Lichtervelde bijvoorbeeld, of in Cinema Rio bij De Haan. Of toch liever de klassieke Kinepolis in Brugge?
 

MEER INFO

 

9. Tussen tanks, vliegtuigen, duikboten...

In het prachtige Ramskapelle kan je naar het 'levende museum' For Freedom. Je kan kuieren tussen een tank, een vliegtuig, een duikboot... een echt avontuur voor je kroost.
 

MEER INFO

 

10. rondje paintball

Mag het wat spannender? Kom paintballen in een (bijna) echte indoor jungle met 2 verdiepen in Oostkamp! Of liever een spelletje outdoor archery tag? Reserveer alvast je sessie op de website.
 

MEER INFO
 

 

11. Spelletje bowling?

Soms moeten we het niet te ver zoeken. Wat dacht je van een namiddagje bowlen? En achteraf gezellig aanschuiven aan tafel voor een hapje en een drankje?
 
MEER INFO

 

12. Trampolineparken

Het Brugse Ommeland telt 2 trampolineparken, goed voor uren springplezier voor jong en oud!
 
 
meer info


13. Een echt fort bezoeken

Wat als de muren van Fort Napoleon konden spreken? Dat doen ze nu ook. Ontdek het gloednieuwe verhalenparcours langs de geschiedenis van het fort. Goed om weten: met uitzondering van het dak en de caponnières is het fort toegankelijk met de kinderwagen.
 
meer info
 

14. Concertgebouw Circuit

Het concertgebouw in Brugge geeft ook overdag zijn geheimen prijs. Laat je imponeren door de hedendaagse architectuur en beroemde akoestiek, kijk je ogen uit op de kunstcollectie of ga zelf aan de slag met klankkunst. Het originele belevingsparcours biedt een unieke kijk op de werking van een concertzaal; het Concertgebouw werkte bovendien een speciale versie op maat van kinderen uit.
 
meer info

 

15. Museahoppen in Brugge

3 leuke musea voor jong en oud in Brugge:

Historium: op tijdreis naar de middeleeuwen. Beleef alles levensecht met virtual reality!

Volkskundemuseum: ontdek een klas, een hoedenmakerij, een apotheek, een suikerbakkerij, een kruidenier en een authentieke slaapkamer uit de 17de eeuw.

Archeologiemuseum: Ontdek het verleden van de stad Brugge op een speelse manier.


Historium  volkskundemuseum  archeologiemuseum

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF