Doen
Wandelen
Natuur

10 tips voor rust- en natuurzoekers in Landschapspark Bulskampveld

Het Landschapspark Bulskampveld is het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen. Dé ideale bestemming dus voor een dagje ontspannen in het groen. Kilometers wandel- en fietsplezier en prachtige natuurplekjes om te ontdekken waar je echt de stilte kan horen en proeven. Ontdek onze 10 tips.

Klik op de kaart voor een grotere weergave.

Kaart Landschapspark Bulskampveld natuur

 

Tip: wist je dat het Landschapspark verschillende onthaalpoorten heeft? Ontdek hier waar je allemaal kunt starten met alle doe-tips op wandelafstand!
 

1. Bulskampveldwandel- of fietsroute

Is dit je eerste kennismaking met het gebied, dan is de Bulskampveldroute een must. Kies je voor fietsen (43 km) of wandelen (9 km), dat laten we aan jou over!

Bulskampveldwandelroute Bulskampveldfietsroute

 

2. Parochieveld / Bruwaanbos en Vorte Bossen

Het Bruwaanbos met Parochieveld is zeer populair bij wandelaars. Middenin vind je een prachtige vijver met glashelder water 'de Visserij'. Aansluitend vind je het reservaat De Vorte Bossen. Het noordelijk deel is opengesteld met heel wat dreven. Ga op verkenning met het Bruwaanpad of de Parochieveldwandelroute.

Parochieveld / Bruwaanbos Parochieveldwandelroute

 

3. Sint-Pietersveld met Gulke Putten

Middenin dit uitgestrekte gebied liggen de Radio Maritieme Diensten. Rondom de geklasseerde gebouwen werd een natuurreservaat gerealiseerd dat deels is opengesteld door Natuurpunt. Ga op verkenning met de Wildenburgwandelroute.

Sint-Pietersveld / Gulke Putten Wildenburgwandelroute

 

4. Domeinbos Kampveld

Dit 294 ha grote domeinbos bestaat uit vier delen: Rooiveld, Kampveld, Papenvijvers en Nieuwenhove. Bossen, graslanden en moerassen wisselen er elkaar af en twee natuurlijk meanderende beken stromen door het gebied. Ga op verkenning met een korte bewegwijzerde wandeling (2,6 km) of ga uitgebreid wandelen met de Kampveldwandelroute (9,1 km).

Domeinbos kampveld Kampveldwandelroute

 

5. Wildenburg en Vagevuurbossen

Ga op verkenning in de historische woonkern van Wingene en het nabijgelegen domein Vagevuurbos van maar liefst 220 hectare groot. In tegenstelling tot de ietwat onheilspellende naam laat vermoeden, is dit bosdomein een waar aards paradijs voor fauna en flora. Je kan er best op verkenning met de geliefde Wildenburgwandelroute.

Wildenburgwandelroute Vagevuurbossen

 

6. Natuurreservaat Leiemeersen en Warandeputten

De Warandeputten zijn het hele jaar toegankelijk en gemakkelijk te verkennen via het knuppelpad. Via kijkhutten en kijkwanden kan je diverse water- en moerasvogels spotten. Vanwege de kwetsbaarheid is het natuurreservaat Leiemeersen ernaast enkel toegankelijk op het jaagpad langs het kanaal.

Leiemeersen en Warandeputten

 

7. Natuurreservaat De Miseriebocht

Tussen Aalter en Brugge moest het kanaal in de loop der jaren op verschillende plaatsen worden rechtgetrokken, omdat de steeds groter wordende schepen 'miserie' kregen om de bochten te nemen. Vandaag is de Miseriebocht een kleurrijk natuurreservaat.

De Miseriebocht

 

8. Natuurgebied Hooggoedbos

Voor wandelliefhebbers is het Hooggoedbos in Sint-Maria-Aalter (Oost-Vlaanderen) een absolute parel om urenlang in te verdwalen. 

Hooggoedbos

 

9. Wandelnetwerk Bulskampveld

Zin om zelf je wandelroute uit te stippelen in dit prachtig bosrijke gebied? Aan de hand van het knooppuntennetwerk met maar liefst meer dan 150 km wandelplezier heb je zo jouw ideale route uitgestippeld!

Wandelnetwerk Bulskampveld

 
10. Fietsnetwerk Brugse Ommeland

Liever op verkenning met de fiets? Stippel dan je route uit op het fietsnetwerk. Starten kan je gemakkelijk vanuit het Fietsstartpunt aan de parking Aanwijs (knooppunt 29 in Beernem), met gratis parkeergelegenheid en een infobord.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF