Doen
Kids

10 kidstips bij regen

Ook als het regent moeten je spruiten soms wat energie kwijt. Met deze 10 tips weet je steeds wat te doen... Weer of geen weer!


1. Pretparken en speeltuinen

ONTDEK ALLE ZWEMBADEN

 

3. Uilenspiegel achterna

Op zoek naar een onvergetelijke namiddag met de kinderen? In het Uilenspiegelmuseum in Damme kunnen ze mee op Uilenspiegel-schattenjacht. Wie de sleutel van de schatkist vindt, ontvangt een kleine beloning. Plezier verzekerd. 

MEER INFO

 

4. Tijdreizen in Oudenburg

In Oudenburg trokken de Romeinen destijds een Romeins fort (castellum) op. Op deze archeologische site kan je ook vandaag de dag nog altijd allerlei interessante dingen te weten komen over de Romeinen. Breng een bezoekje aan het RAM in Oudenburg.

MEER INFO

 

5. Zoete regen

In Choc-atelier in Oostkamp kan je niet alleen proeven van heerlijke chocolade, maar ook je eigen zoete creatie ontwerpen tijdens een workshop. Wedden dat de kids de regen buiten meteen vergeten?

MEER INFO

 

6. Sterren kijken

Als het bij ons regent, kijk je toch gewoon verder? In Volkssterrenwacht Beisbroek kom je alles te weten of sterren en planeten. Je kan er bovendien ook het Natuurcentrum bezoeken met allerlei interactieve activiteiten en spellen. En achteraf gewoon een warme choco drinken in het aanpalende Koetsenhuis.

MEER INFO

 

7. Kastelen bezoeken

Ook in het Kasteel van Loppem kijk je de ogen uit. Dit is het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in oorspronkelijke staat verkeren. Zeker een bezoekje waard dus. Is de regenbui voorbij? Dan kan je buiten even gaan verdwalen in het 19de eeuwse doolhof.

MEER INFO

 

8. Filmpje meepikken

Eén van de toppers op een regenachtige dag: een filmpje meepikken. En waarom niet meteen op een originele locatie gaan kijken... in Cinema De Keizer in Lichtervelde bijvoorbeeld?

MEER INFO

 

9. Tussen tanks, vliegtuigen, duikboten...

In het prachtige Ramskapelle kan je naar het 'levende museum' For Freedom. Je kan kuieren tussen een tank, een vliegtuig, een duikboot... een echt avontuur voor je kroost.

MEER INFO

 

10. Volksspelen en pannenkoeken

Gezellig samen volksspelen doen en tussendoor een heerlijke pannenkoek verorberen in de Knotwilg in Oostkerke. De regendag zal nog nooit zo snel gepasseerd zijn.

MEER INFO

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF