Eten & drinken

Hippe hotspots in het Brugse Ommeland

Naast de vele authentieke en charmante cafeetjes en restaurantjes die het Brugse Ommeland rijk is, zijn er ook talrijke hippe plekjes. Modern interieur, leuke concepten, verfijnde gerechtjes... Kortom, trekpleisters voor jong en oud.

Bistrobar Mout - Damme

Een gastronomische bistrobar, waar fijne gerechten en topproducten gebracht worden in een ontspannen, no nonsense setting. Ondertussen kan je de experimenten en het proefbrouwen van de Damse Brouwers van op de eerste rij mee volgen.
 
Jacob van Maerlantstraat 7, Damme - Meer info

La Vida - Tielt

Genieten van een streekgebonden keuken met een knipoog naar Spanje, in een supergezellig kader. De bediening met een lach krijg je er gratis bij. Nagenieten doe je in de leuke lounge of bij mooi weer op het terras.
 
Aarsele-Dorp 12, Aarsele (Tielt) - Meer info
 

Poer - Lichtervelde

Eind 2019 opende restaurant Poer de deuren. Je geniet er van fijne, mooie afgewerkte gerechten in een fraai interieur met aandacht voor design. 
 
Koolskampstraat 68, Lichtervelde - Meer info
 
 

Padrone - Ichtegem

Van heerlijke tapas tot klassiekers. Grootmoeders keuken met een hedendaagse twist dus. Het gezellige kader maakt het plaatje compleet.
 
Diksmuidebaan 200, Ichtegem - Meer info
 
 

Brasserie Fiston

Bij Brasserie Fiston geniet je van jarenlange ervaring in de gastronomische keuken in een huiselijke keuken met verse producten van de beste kwaliteit. Wijnliefhebbers zijn hier bovendien echt aan het goede adres, met een selectie van maar liefst 89 witte en 150 rode wijnen. 
 
Gistelsteenweg 123, Varsenare (Jabbeke) - Meer info
 

Réliva - Brugge

Hier serveren ze gerechten naargelang de seizoenen en op het ritme van de natuur. Met passie en respect gebruiken ze biologische producten van boerderijen en kwekerijen in de nabije omgeving. Een gezellig restaurant in hartje Brugge!
 
Goezeputstraat 6, Brugge - Meer info

 
 

Estaminet Alainprovist - Jabbeke

Een authentieke, leuke ingerichte estaminet met maar liefst 8 verschillende bieren op tap en tal van andere streekbieren op de kaart. Bij mooi weer is het grote buitenterras zeker een troef. Honger? Wat dacht je van een boerestutte of een tapasplankje? Of toch liever een stukje zelfgemaakte taart?
 
Eernegemweg 88, Snellegem (Jabbeke) - Meer info
 

De Traagheid - Tielt

De Traagheid combineert een bloemen- en boekenwinkel met restaurant en bar, ondergebracht in de oude cinemazaal van Oud Tielt. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je hier ook regelmatig genieten van een voorstelling of tentoonstelling. Tip: proef zeker even van hun eigen biertje 'Bellootje'.
 
Krommewalstraat 6, Tielt - Meer info
 

Puur Genieten - Torhout

Zowel het interieur als de gerechtjes op je bord zijn hier een feest voor het oog. Eethuis Puur Genieten serveert een eerlijke keuken met respect voor product en smaak.
 
Sint-rembertlaan 28, Torhout - Meer info
 
 

Brasserie Cousteau - Ichtegem

In Brasserie Cousteau zorgt Julie Sneyaert voor een warm onthaal, terwijl chef Guy Dresen de lekkerste gerechten op tafel tovert. Cousteau is trouwens ook chef van Het Lekkere Westen!
 
Oostendesteenweg 230, Ichtegem - Meer info
 
 

Noord 57 - Torhout

Merkbaar anders. Gezond. Puur natuur. Noord 57 keert terug naar de essentie van de ingrediënten. En net daarin schuilt de kracht van hun keuken. Lekker en lokaal is hun biotoop.
 
Aartrijkestraat 57, Torhout - Meer info
 
 

Herbergé - Loppem

Een eigentijds, oubollig interieur, warm terras en ijskoude homemade sangria. De lekkere tapas en snacks maken je geluk compleet. Wat wil een mens nog meer? 
 
Dorp 15A, Loppem - Meer info
 
 
 

De Mess - Sijsele

Wie last heeft van keuzestress bij een menukaart, is hier aan het juiste adres. Onder de noemer 'Mess is more' krijg je hier een 5-gangen menu voorgeschoteld... een culinaire trip met tal van nieuwe smaken. Bovendien geniet je van de beste seizoensgeboenden en dagverse producten. 
 
Bloemisterijstraat 1 - Sijsele - Meer info
 

Café Pistolet

Deze naam zegt het al: een café waar je op elk moment van de dag ook een verse pistolet kan krijgen. Wat je er tussen smeert, laten we aan jullie over! 
 
Oude Kortrijkstraat 4, Assebroek - Meer info
 
 

Brus - Gistel

Broer en zus (samen 'Brus') verwelkomen je in hun fijn eethuisje voor het ontbijt en de lunch. Bij mooi weer kan je een plekje kiezen op het zonnige terras.
 
Stationsstraat 23, Gistel - Meer info
 
 

Charbon - Ruiselede

Restaurant Charbon serveert originele gerechten met een eigen toets. De tuin is ingericht als zomerterras met een buitenbar. 
 
Kasteelstraat 9, Ruiselede - Meer info  
 
 

Robette's - Oedelem

Een eerbetoon aan de voormalige uitbaters van het pand, Robert en Mariëtte. Dochter en kleindochter doopten het om tot Robette's, met een warm interieur en een eigenzinnige keuken door chef Jan. De gerechtjes deel je met je tafelgenoten.
 
Knesselarestraat 182, Oedelem - Meer info
 

Rysselende Molen - Ardooie

Rysselende Molen gaat voor heerlijke klassiekers op een leuk bord in een unieke omgeving. De gerenoveerde molen dient niet enkel als decor voor een leuk etentje, je kan deze ook bezichtigen (begeleid bij aanvraag vooraf).
 
Pittemstraat 62, Ardooie - Meer info
 

De Kijkuit - Beernem

De keuken van De Kijkuit staat voor voedzame en smakelijke combinaties aan democratische prijzen. Een zonnige dag of zwoele avond? Dan is de buitenbar de ideale ontmoetingsplaats! Wist je trouwens dat De Kijkuit heel wat outdoor activiteiten aanbiedt zoals boogschieten, touwenparcours, kajaktochten op het kanaal,...?
 
De Kijkuit 1, Beernem - Meer info

Foodbar Yummy

Foodbar Yummy staat voor vers, huisbereid, kwaliteit en betaalbaar. Van echte homemade burgers tot vernieuwende salades. Iedereen is er welkom: jong en oud, vleeseters en vegetariërs!
 
Stationsstraat 14, Tielt - Meer info
 

Nog veel meer lekkere adresjes

Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke en lekkere eetadresjes in het Brugse Ommeland...
Op zoek naar iets nieuws? Neem een kijkje op onze andere inspiratiepagina's rond eten en drinken.

Gewoon op zoek naar een lekker adresje in de buurt? hier kan je filteren op gemeente.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF