Doen

Herfst beleven in het Brugse Ommeland

De herfst kleurt prachtig in het Brugse Ommeland en is dé perfecte setting om tot rust te komen. Geniet van prachtige herfstwandelingen, ga een bosbad nemen of trek met de kinderen op expeditie in het Bulskampveld. 

En hoewel de restaurants momenteel gesloten zijn, staan er toch heel wat logies klaar om je van catering te voorzien. Of huur met je gezin een vakantiewoning en doe beroep op de take away van onze lekkere adresjes. 

Wacht niet te lang... pauzes moet je plannen!

Logeren

Logies met catering

Helaas zijn de restaurants en cafés opnieuw noodgedwongen gesloten tot 18 november. Toch hebben heel wat logeeradresjes gezorgd voor een coronaproof alternatief. Zo zijn er heel wat die lekkere gerechten aanbieden, samenwerken met catering uit de buurt of is er take-away mogelijk. Zo blijven we verder genieten van al dat lekkers dat het Brugse Ommeland te bieden heeft.
 

Ontdek de adresjes

Logeren in een vakantiewoning

Huur een vakantiewoning

Even heerlijk samen zijn met het hele gezin... Blijf niet thuis, maar huur gezellig een vakantiehuis! Geen zin om te koken? Geen nood, we hebben een waslijst aan lekkere adresjes die take-away aanbieden. Lekker de voetjes onder tafel schuiven en genieten van het goede leven in het Brugse Ommeland.
 
Vind een vakantiewoning

Ontdek de take-away lijst

herfstwandeling

De mooiste herfstwandelingen

Niets zaliger dan op een mooie herfstdag de geuren en kleuren van het bos en da natuur in je op te nemen! Toch? Ideaal om tot rust te komen op je eentje, met z'n tweetjes, of met het hele gezin. Vergeet alvats je wandelschoenen niet!
 
Ontdek onze suggesties

Nog meer wandelentips tijdens de lockdown

wandeltips op kindermaat

 
 

Herfst in het Zwin

Je kan nog steeds genieten van de gezonde buitenlucht in het Zwin Natuur Park. Het buitengedeelte blijft toegankelijk voor publiek: het huttenparcours en het getijdengebied van de Zwinvlakte, met verschillende wandellussen. Omwille van Covid19 is het aanbod wel aangepast, en zijn de tentoonstellingen en de panoramatoren gesloten. Ook de begeleide wandelingen gaan voorlopig niet door.

Tip: wie komt met het openbare vervoer, kan vanaf nu ook gratis met de Zwin Shuttle bus (t.e.m. 15 november) tot bij het Zwin Natuur Park! 
 
Ontdek het Zwin Natuur Park

 

Zwinvlakte
mini-trektocht op velden en meersen

Ga op mini-trektocht

Een mini-trektocht in het Brugse Ommeland!? Jawel! Het wandelnetwerk Velden en Meersen leent zich perfect hiervooor. Heide en moerassen, velden en meeresn, bossen en één berg. Met daar tussenin eeuwenoude onaangeroerde landschappen, beschermde dorpszichten en fijne plekken waar het heerlijk eten en drinken is. Zo verrassend kan een trekking in het Brugse Ommeland zijn. Ook het wandelnetwerk Bulskampveld - hét grootste aneengesloten bosgebied van West-en oost-Vlaanderen - is de ideale setting voor een trektocht. Wist je dat de netwerken op elkaar aansluiten? Ideaal voor de geoefende kilometervreters! Een overzicht van de logies op de wandelnetwerken helpen je om je meerdagse trektocht eenvoudig uit te werken.

Stippel nu zelf je mini-trektocht uit in 3 stappen!
 

Ik stippel mijn trektocht uit

 

Wandelen

Wandel een (stuk) GR!

De Grote Routepaden of GR's zijn populair. Zo had je recent de serie 'GR5' op één en ging ook Arnout Hauben op stap langs de GR129 met 'dwars door België'.
 
Ook zin gekregen in een fikse wandeltocht? Start dan in het Brugse Ommeland! Of misschien wil je al even oefenen vooraleer er een helemaal te doen?
 
Onze aanraders: GR 129 (of Dwars door België) en GR 131 (van Damme naar de Ieperboog)
 

MEER INFO

Op expeditie in het Landschapspark Bulskampveld

De Expedities dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zo veel meer! Welke expeditie ga jij ontdekken?
 
Naar de Expedities

Alles over het Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld Wingene

 
 

Verborgen plekken

Ontdek de verborgen plekjes

Het Brugse Ommeland grossiert in historische landschappen en verborgen plekken. Kastelen en abdijen, mysterieuze plekken in het bos, natuurdomeinen met een militair kantje of een dorp met een wel erg grote kerk. Stuk voor stuk verborgen plekken of iets bekendere plekken met een verborgen kantje. Vele van deze verborgen plekjes kan je ook in het najaar gaan bewonderen. Zin in een wandeling? Ontdek de gratis uitgestippelde wandelroutes

Wandelen langs verborgen plekjes

naar de veborgen plekjes

 
 

Roadtrip Tielt

Roadtrippen langs boerenwegels

Nee... geen Amerikaanse highways, wel kronkelende boerenwegels die je continu op verrassingen trakteren. Van inventieve dorpswinkels over een trage boekenboetiek in een oude cinema tot een fruitige aardbeienautomaat. Of het platteland in al zijn glorie beleven.
 
Tielt is je uitvalsbasis en twee lussen tonen je de weg. Schuiferskapelle, Aarsele, Pittem, Egem, Lichtervelde, Kanegem, ze passeren allemaal de revue en dat terwijl je amper steenwegen nadert. Pittoresk cruisen dus. Je hoeft alleen maar te volgen. Stoppen doe je telkens wanneer je daar zin in hebt. 

Ik ga op roadtrip

Bosbad

Een bosbad nemen

De Japanners weten het al langer, niets zo heilzaam als baden in een bos. Je met al je zintuigen onderdompelen in de natuur om zo, al wandelend, je hoofd leeg te maken en als herboren dat bos terug te verlaten. Want die natuur schenkt ons evenwicht. Het komt er dus op aan om, ondanks dat hectische bestaan, geregeld opnieuw verbinding te maken met die natuur. En het bos is de ideale plek om dat te doen. Er is geen ruis, geen afleiding en eenvoud primeert er. Tijd dus om je op te laden met een bosbad!

bosbaden in Kampveld

bosbaden met de Parochieveldwandelroute

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF