Doen

Gistel

Sinds jaar en dag staat Gistel synoniem voor Godelieve en haar onfortuinlijke lot. De schilderachtige Abdij Ten Putte bevindt zich op de plaats waar Godelieve leefde en vermoord werd in 1070 in opdracht van haar man Bertolf. Na haar dood zorgde Godelieve voor heel wat mirakels, en dit maakt de abdij (nog steeds) populair voor bedevaarders en toeristen. De eeuwenoude Godelieveprocessie is dan ook hét evenement van het jaar. Daarnaast is Gistel ook een stad van sterke Flandriens, dankzij de bekende 'Gistelnoars' Sylveer Maes, Johan Museeuw en Romain Maes. 

Godelievemuseum

Kaart Gistel

 
Niet te missen in Gistel!

 

 

Wandelen in Gistel

Wandelen 

In Gistel kan je wandelen langs de Groene 62, een oude spoorwegbedding tussen Oostende en Torhout. De sporen werden opgebroken en er werd plaats gemaakt voor een groene, autovrije as voor fietsers en wandelaars.

 

 

 

Heerlijke adresjes en gezellige cafés

 

Lokaal logeren

 

 

Godelieveprocessie Gistel

Agenda

De eeuwenoude Godelieveprocessie is hét evenement van het jaar. Daarnaast zijn er nog heel wat andere evenementen om te ontdekken in Gistel.

Ontdek de komende evenementen

 

Praktische info?

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF