Fietsen

Fietsroute 'Zaak: De Zutter'

De ‘moorden van Beernem’ houden al decennialang de streek in de ban. De laatste moord op boerenzoon Hector De Zutter werd verfilmd door Het Moment bvba en Katrien Ryserhove, schrijfster van het gelijknamige boek ‘Zaak: De Zutter’. In het kader van de film ontwikkelde Toerisme Beernem een fietsroute van 25 km met kaart. De fietskaart toont 6 filmlocaties en 8 bijzondere historische plekken in de regio. Je krijgt een tocht doorheen het schitterende Landschapspark Bulskampveld voorgeschoteld én beleeft ondertussen mee het boeiende verhaal van de moord op Hector De Zutter.

Praktisch

De route start aan het Zurkelkasteeltje in de Reigerlostraat en is bewegwijzerd met rode fietsbordjes. Op belangrijke locaties staan ook infoborden over de film. De fietskaart is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Beernem, bij de start aan antiekzaak Reygerlo in het Zurkelkasteeltje (Reigerlostraat 5a), in het Bezoekerscentrum Bulskampveld en bij Westtoer. Voor meer informatie over de fietsroute, gidsbeurten rond het thema en logiesmogelijkheden kan je terecht bij Toerisme Beernem (050/788624).

Landschapspark Bulskampveld

Nog niet voldaan? Dan valt er in het Landschapspark Bulskampveld nog veel meer te fietsen en wandelen. Dit bosrijke gebied is maar liefst 90 km² groot en dus de ideale bestemming voor een dagje ontspannen in het groen. De omgeving telt nog tientallen kilometers fiets- en wandelpaden om het Landschapspark te verkennen. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter.

Meer over het Landschapspark Bulskampveld vind je op de website.

Zaak De Zutter
 

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF