Fietsen door Meetkerke
Fietsen

Fietsen in de polders

 

De kustpolders die het Brugse Ommeland gracieus omarmen, bekoren al wie de moeite neemt om eens achter die populaire kustlijn te piepen. Dit vlakke hinterland, van de Zwinstreek tot de Oudlandpolder, charmeert met zijn eindeloze groen. Boordevol couleur locale zijn de polders ook leverancier van verstilde schoonheid en ouderwetse charme. Eenvoudig poldergeluk, exclusief te vinden in het Brugse Ommeland. Ga op verkenning aan de hand van onze drie charmante fietsroutes langs het Hinterland van De Haan, Blankenberge, en Oostende.

 

Ontdek de couleur locale van de polders

Wie aan de kustdrukte wilt ontsnappen, springt op de fiets om de polders te ontdekken. In ons vakantiegidsje vind je drie charmante fietsroutes vol boeiende stops. Eeuwenoude estaminets, schattige winkeltjes, pittoreske landschappen, en veel meer! In het gidsje vind je ook nog andere uitgewerkte minivakanties, boordevol inspiratie voor je bezoek aan het Brugse Ommeland.


ONTDEK DE FIETSROUTES IN HET GRATIS VAKANTIEGIDSJE

Couleur locale in de polders
Vlissegem

Fietsroute 1: het Hinterland van De Haan

40,8 km

Glorieus vertrekken in belle-époquestijl om meteen de pittoreske polderdorpen aan elkaar te rijgen. Vogels spotten in Vlissegem dus en daarna trappen naar Houtave om er binnen te piepen in de vintage schatkamer van Den Kleinen Olifant en in Varsenare op adem te komen in Bistro Nieuwege. Goed voor 150 bieren en een ongehinderd zicht op het kanaal Brugge-Oostende. In Stalhille wachten de kruidenmengels van 't Kruidenboerderietje, de glazen hebbedingen van De Sfeermaker en de royale hoeve-ijscoupes van Macarel of het ijsjesterras van Hoeve Ter Rode Poort. Of mag het een pannenkoek zijn, zoet of hartig en per strekkende meter? In het Fietskotje weten ze precies wat amateurcoureurs nodig hebben.

Raadpleeg deze route in ons vakantiegidsje

Fietsroute 2: het Hinterland van Blankenberge

33,7 km

Broedvogels gadeslaan in de Uitkerkse Polder en daarna de fiets op naar Lissewege om er wat suiker in te slaan in 's lands schattigste snoepwinkeltje: De Soete Paepe. Vergeet niet om je favoriete heilige even aan te roepen in het Heiligenmuseum en beklim daarna de spitsloze 13de-eeuwse kerktoren (goed voor 264 treden). Via het groen van Ter Doest gaat het naar Zuienkerke en zijn dorpscafé Het Boldershof om uiteindelijk in Meetkerke te belanden waar chef Paul Deuss enthousiast in de potten van Het Mortierken roert.

Raadpleeg deze route in ons vakantiegidsje

 

Het Rietnest, Oudenburg

Fietsroute 3: het Hinterland van Oostende

52 km

Dé route voor wie wel wat kilometers kan vreten. Zalig beschut fietsen langs de Groene 62, die autovrije spoorwegbedding tussen Oostende en Torhout, het Oostendse krekengebied doorkruisen en even op adem komen in Gistel. Authentieke ambiance aan de Oostmolensite of wat ingetogen mysterie en een noveenkaars uit de automaat in Abdij Ten Putte? Kiezen is verliezen! Via het innemende Romaanse kerkje in Ettelgem duiken we wat verder onder in het Romeins Archeologisch Museum en de stoere geschiedenis van oudenburg om ons daarna te verbazen over het Sluizencomplex in Plassendale. En dan is er nog dat opmerkelijke Rietnest, die immense uitkijktoren, dat plots uit het niets opduikt. Variatie genoeg!

Raadpleeg deze route in het vakantiegidsje

Getest en goedgekeurd door reporter Anne Paulissen

 

Nog meer fietsroutes door de polders...