Fietsen

Fietsen in de polders

 

De kustpolders charmeren met hun eindeloze groen. Boordevol couleur locale zijn de polders ook leverancier van verstilde schoonheid en ouderwetse charme. Ga op verkenning aan de hand van onze drie charmante fietsroutes.

 

Vakantiegidsje

Ontdek de couleur locale van de polders

Wie aan de kustdrukte wilt ontsnappen, springt op de fiets om de polders te ontdekken. In ons vakantiegidsje vind je drie charmante fietsroutes vol boeiende stops. Eeuwenoude estaminets, schattige winkeltjes, pittoreske landschappen, en veel meer!


ONTDEK DE FIETSROUTES IN HET GRATIS VAKANTIEGIDSJE

Fietsroute 1: het Hinterland van De Haan

40,8 km

Glorieus vertrekken om meteen de pittoreske polderdorpen aan elkaar te rijgen. Vogels spotten in Vlissegem dus en daarna in Houtave binnenpiepen in de vintage schatkamer van Den Kleinen Olifant en in Varsenare op adem te komen in Bistro Nieuwege. In Stalhille wachten de kruidenmengels van 't Kruidenboerderietje, de glazen hebbedingen van De Sfeermaker en het ijsjesterras van Hoeve Ter Rode Poort.

Raadpleeg deze route in ons vakantiegidsje

Vlissegem

Fietsroute 2: het Hinterland van Blankenberge

33,7 km

Broedvogels gadeslaan in de Uitkerkse Polder en daarna de fiets op naar Lissewege om er wat suiker in te slaan in 's lands schattigste snoepwinkeltje De Soete Paepe.Via het groen van Ter Doest gaat het naar Zuienkerke en zijn dorpscafé Het Boldershof om uiteindelijk in Meetkerke.

Raadpleeg deze route in ons vakantiegidsje

 

Fietsroute 3: het Hinterland van Oostende

52 km

Zalig beschut fietsen langs de Groene 62 en even op adem komen in Gistel. Authentieke ambiance aan de Oostmolensite of wat ingetogen mysterie in Abdij Ten Putte. Via het innemende Romaanse kerkje in Ettelgem duiken we wat verder onder in het Romeins Archeologisch Museum. En dan is er nog het Rietnest, die immense uitkijktoren die plots uit het niets opduikt.

Raadpleeg deze route in het vakantiegidsje

Het Rietnest, Oudenburg

Getest en goedgekeurd door reporter Anne Paulissen

 

Nog meer fietsroutes door de polders...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF