Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld Wingene

Expeditie Bulskampveld

Op het Sint-Pietersveld bij de Scheepsput ligt de Expeditie van Wingene. Dit is een korte, bewegwijzerde wandeling met speelnatuur onderweg. Je maakt er kennis met de dieren die in het bos wonen. Spot de ijsvogel, ren als een hert door het bos of verzamel nootjes als een eekhoorn en mik ze in de boomstammen. Al spelend leer je meer over de dieren en over de geweldige natuur rondom je. Snel op pad!

© 2019 Debbie Steyaert - SDPhotography


Expeditie Wingene
Startpunt

Parking Rode Kruis Opvangcentrum, Boskapeldreef 6,
8750 Wingene

2,8 km (bewegwijzerd)
Kaartje
Picto's Wingene


Onderweg

Volg vanaf de parking in het straatje Sint-Pietersveld de paaltjes met de groene stier tot aan de start van de Expeditie. Blijf ook tijdens de Expeditie de stiertjes volgen. Wel eerst wat klauteren natuurlijk! Meer weten over onze mascotte de stier? Klik hier.
De route op het kaartje brengt je langs alle spelprikkels!

Het groene stiertje duidt het startpunt aan.

Kaartje Expeditie Wingene

DOWNLOAD HET KAARTJE


 

Voorproefje van Expeditie Bulskampveld in Wingene

© 2019 Debbie Steyaert - SDPhotography

Deel jouw foto's van de Expeditie met de hashtag #expeditiebulskampveld of stuur ze naar info@landschapspark-bulskampveld.be!

 


Maak van je Expeditie een leuke DAGUITSTAP

Dagtrip BulskampveldCombineer je Expeditie met één van de vele activiteiten in het Landschapspark Bulskampveld of het Brugse Ommeland. Kijk op de ontdekkingskaart of bekijk alle suggesties in de buurt via de knoppen.

In de buurt van Wingene TIPS IN HET LANDSCHAPSPARK 

Praktische tips


• Trek bij regenweer laarzen of stevige schoenen aan en kies voor speelkleren. Voorzie eventueel reservekledij.
• Tijdens de Expeditie zijn honden welkom, maar hou ze stevig aan de leiband! Zo verstoren ze de natuur of de andere dieren niet.
• De Expedities zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
• Voorzie water en een kleine snack voor onderweg. Ga ook nog even naar het toilet voor je vertrekt!
 

 

Eten en drinken


Kijk op de ontdekkingskaart voor de dichtstbij gelegen bistro’s of cafeetjes. Op zoek naar kindvriendelijke adresjes in het Landschapspark Bulskampveld? Bekijk het aanbod:

KINDVRIENDELIJKE EETADRESJES

 

 

Natuur
 

• Neem een tas of rugzak mee en verzamel kastanjes, eikels, dennenappels en takjes. Thuis kan je er heerlijk mee knutselen.
Laat geen afval achter in het bos. In diezelfde tas of rugzak is hier zeker nog plaats voor. Gooi je afval thuis in de vuilnisbak.
• In het bos kunnen teken jou misschien lekker vinden. Controleer bij thuiskomst zeker of er stiekem geen teek met je meegereisd is. Teken vinden het heerlijk om in je knieholte, oksel, bilspleet, liezen, achter je oren of in je nek te zitten. Kijk daar dus extra goed! Meer info op www.tekenbeten.be.
 

 

Hout


Wist je dat de Expedities volledig gemaakt zijn uit natuurlijk Robinia-hout? Dat is inheems hardhout van de hoogste duurzaamheidsklasse. Het hout is afkomstig van bomen die geveld moesten worden. Het rooien gebeurde met een hoogwerker om te voorkomen dat de mooie vormen splijten bij de val. Het hout is niet behandeld met chemische middelen en bovendien werd elke paal met de hand geschuurd en geborsteld. Zo blijf je splintervrij! De Expedities zijn écht maatwerk waarbij rekening werd gehouden met de organische vormen van het hout. Elke spelprikkel past hierdoor perfect in zijn omgeving.

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF