Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld Provinciedomein

Expeditie Bulskampveld
 

Deze Expeditie is een dubbel parcours dat zowel je evenwicht als je zintuigen uitdaagt. Vijf mooie houten theatertjes laten je het bos op een andere manier beleven. In de kijkhut zie je door de ogen van een mus of een vogel. Raad welke geuren je opsnuift. Neem plaats in het kruidenrestaurant en maak je keuze op de menukaart. Maak muziek in het geluidentheater én speel met water aan de voelplaats. Vanaf het gele pad struin je het bos in en vind je het evenwichtsparcours over grachten en boomstammen. Kun je het hele parcours volgen zonder te struikelen? Ravotten en balanceren is er de boodschap! Het zintuigenparcours is toegankelijk voor rolwagens en buggy's.
 

Stiertje Provinciedomein
Startpunt

Parking Drie Koningen, Bulskampveld 9,
8730 Beernem

2,4 km
Kaartje
pictogrammen

Onderweg

De zintuigelijke Expeditie vind je langs het gele, verharde pad dat in een cirkel voor het Urbancafé en het kasteel loopt. De avontuurlijke Expeditie start vanaf parking Driekoningen. Volg de gele stiertjes. Meer weten over onze mascotte de stier? Klik hier.

 

De route op het kaartje brengt je langs alle spelprikkels!

Het gele stiertje duidt het startpunt aan. Parking Driekoningen of Bezoekerscentrum Bulskampveld (Bulskampveld 9, Beernem)
De zintuigelijke expeditie vind je langs het gele verharde pad dat in een cirkel voor het Urbancafé Lippensgoed en het kasteel loopt. De avontuurlijke expeditie start vanaf parking Driekoningen. Volge de gele stiertjes!

Expeditie Bulskampveld provinciedomein

DOWNLOAD HET KAARTJE

 

Voorproefje van Expeditie Bulskampveld op het Provinciedomein

Deel jouw foto's van de Expeditie met de hashtag #expeditiebulskampveld of stuur ze naar info@landschapspark-bulskampveld.be!

 

Maak van je Expeditie een heuse DAGTRIP

Dagtrip BulskampveldCombineer je Expeditie met één van de vele activiteiten in het Landschapspark Bulskampveld of het Brugse Ommeland. Kijk op de ontdekkingskaart of bekijk alle suggesties in de buurt via de knop.

In de buurt van provinciedomein Tips in het landschapspark

 


 

Praktische tips


• Trek bij regenweer laarzen of stevige schoenen aan en kies voor speelkleren. Voorzie eventueel reservekledij.
• Tijdens de Expeditie zijn honden welkom, maar hou ze stevig aan de leiband! Zo verstoren ze de natuur of de andere dieren niet.
• De Expedities zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
• Voorzie water en een kleine snack voor onderweg. Ga ook nog even naar het toilet voor je vertrekt!
 

 

Eten en drinken


Kijk op de ontdekkingskaart voor de dichtstbij gelegen bistro’s of cafeetjes. Op zoek naar kindvriendelijke adresjes in het Landschapspark Bulskampveld? Bekijk het aanbod:

KINDVRIENDELIJKE EETADRESJES

 

 

Natuur

 

• Neem een tas of rugzak mee en verzamel kastanjes, eikels, dennenappels en takjes. Thuis kan je er heerlijk mee knutselen.
Laat geen afval achter in het bos. In diezelfde tas of rugzak is hier zeker nog plaats voor. Gooi je afval thuis in de vuilnisbak.
• In het bos kunnen teken jou misschien lekker vinden. Controleer bij thuiskomst zeker of er stiekem geen teek met je meegereisd is. Teken vinden het heerlijk om in je knieholte, oksel, bilspleet, liezen, achter je oren of in je nek te zitten. Kijk daar dus extra goed! Meer info op www.tekenbeten.be.
 

 

Hout


Wist je dat de Expedities volledig gemaakt zijn uit natuurlijk Robinia-hout? Dat is inheems hardhout van de hoogste duurzaamheidsklasse. Het hout is afkomstig van bomen die geveld moesten worden. Het rooien gebeurde met een hoogwerker om te voorkomen dat de mooie vormen splijten bij de val. Het hout is niet behandeld met chemische middelen en bovendien werd elke paal met de hand geschuurd en geborsteld. Zo blijf je splintervrij! De Expedities zijn écht maatwerk waarbij rekening werd gehouden met de organische vormen van het hout. Elke spelprikkel past hierdoor perfect in zijn omgeving.

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF