Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld Nieuwenhovebos

Expeditie Bulskampveld

Expeditie Nieuwenhovebos katapulteert je terug naar de bronstijd. Ontdek in het prachtige bos hoe het leven er toen uitzag. Maak een plantengerechtje klaar in de kookplaats of breng een offer in de tempel bij het water. Klim je tot de zolder van de bronstijdswoning? Eek! Wat zit er in de waterput? Natuurlijk moet je eerst door de tijdspoort aan de start!


StiertjeStartpunt 

Kruising Waterstraat met Hoogendaledreef
Nieuwenhove, Oostkamp

2,7 km (bewegwijzerd)
Kaartje

Picto's Wingene

Onderweg

Parkeer langs de weg, stap door de poort en volg de palen met de bronstijdstier.

De route op het kaartje breng je langs alle spelprikkels!

Het bronstijdstiertje duidt het startpunt aan.

Expeditie Nieuwenhove

Download het kaartje

 

Voorproefje van Expeditie Bulskampveld in Nieuwenhove

Deel jouw foto's van de Expeditie met de hashtag #expeditiebulskampveld of stuur ze naar info@landschapspark-bulskampveld.be!


Maak van je Expeditie een leuke DAGUITSTAP

Daguitstap Combineer je Expeditie met één van de vele activiteiten in het Landschapspark Bulskampveld of het Brugse Ommeland. Kijk op de ontdekkingskaart of bekijk alle suggesties in de buurt via de knoppen.

In de buurt van Nieuwenhove

TIPS IN HET LANDSCHAPSPARK

 

Eten en drinken

 

Kijk op de ontdekkingskaart voor de dichtstbij gelegen bistro’s of cafeetjes. Op zoek naar kindvriendelijke adresjes in het Landschapspark Bulskampveld? Bekijk het aanbod:

KINDVRIENDELIJKE EETADRESJES

 

Natuur

 
• Neem een tas of rugzak mee en verzamel kastanjes, eikels, dennenappels en takjes. Thuis kan je er heerlijk mee knutselen.
Laat geen afval achter in het bos. In diezelfde tas of rugzak is hier zeker nog plaats voor. Gooi je afval thuis in de vuilnisbak.
• In het bos kunnen teken jou misschien lekker vinden. Controleer bij thuiskomst zeker of er stiekem geen teek met je meegereisd is. Teken vinden het heerlijk om in je knieholte, oksel, bilspleet, liezen, achter je oren of in je nek te zitten. Kijk daar dus extra goed! Meer info op www.tekenbeten.be.

 

Hout

 

Wist je dat de Expedities volledig gemaakt zijn uit natuurlijk Robinia-hout? Dat is inheems hardhout van de hoogste duurzaamheidsklasse. Het hout is afkomstig van bomen die geveld moesten worden. Het rooien gebeurde met een hoogwerker om te voorkomen dat de mooie vormen splijten bij de val. Het hout is niet behandeld met chemische middelen en bovendien werd elke paal met de hand geschuurd en geborsteld. Zo blijf je splintervrij! De Expedities zijn écht maatwerk waarbij rekening werd gehouden met de organische vormen van het hout. Elke spelprikkel past hierdoor perfect in zijn omgeving.

 

TERUG NAAR DE EXPEDITIES

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF