Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld Menas

Expeditie Bulskampveld


In Sint-Maria-Aalter is Domein Menas van de Broeders van Liefde gekend om zijn rust, verstilling en verdieping. Test tijdens Expeditie Menas uit of je wel goed in balans bent. Maak het even stil en zoek uit welke boom bij jou past. Wat voel je met je blote voeten? Trek een gekke bek in de waterspiegel! Ga samen op pad om deze bijzondere Expeditie te beleven!

Maria-Aalter stiertje
Startpunt 

Domein Menas, Blekkervijverstraat 20,
9880 Maria-Aalter
2,2 km (bewegwijzerd)

Kaartje

Pictogrammen Menas

Je rijdt het domein op via de oprijlaan in de Blekkervijverstraat 20. Je herkent de inrit door 2 bakstenen zuilen en een bord (zie foto)

Ingang Menas

Parkeer op het domein en start bij de parking. Volg de lichtgroene stiertjes doorheen het domein en vergeet niet... deze lus vormt een 8. Je bent dus nog niet klaar als je de eerste keer terug bij de start komt!
 

JoeletteToegankelijkheid

Ben je niet mobiel of minder mobiel, dan kan je binnenkort een beroep doen op de Expeditie Joëlette! Dit is een éénwielige draagstoel met een trekker vooraan en een duwer achteraan zodat jij met hulp van je gezelschap de Expeditie toch volledig kan ontdekken. Meer info over reservatie en voorwaarden volgt.

 
Onderweg

De Expeditie bedraagt 2,2km en is bewegwijzerd met houten palen en een groen stiertje dat de weg wijst. Vanaf de balansmeter aan de start volg je de pijlen op de paaltjes. Je krijgt er ook opdrachtjes om uit te voeren. Wil je meer weten over het stiertje, dat de mascotte van het Landschapspark is? Klik dan hier.

De route op het kaartje brengt je langs alle spelprikkels!

Het groene stiertje duidt het startpunt aan.

Menas kaart

Download het kaartje 

Voorproefje van Expeditie Bulskampveld Menas

Deel jouw foto's van de Expeditie met de hashtag #expeditiebulskampveld of stuur ze naar info@landschapspark-bulskampveld.be!


Maak van je Expeditie een leuke DAGUITSTAP

Daguitstap Combineer je Expeditie met één van de vele activiteiten in het Landschapspark Bulskampveld of het Brugse Ommeland. Kijk op de ontdekkingskaart of bekijk alle suggesties in de buurt via de knoppen.

In de buurt van Menas

Tips in het Landschapspark

 

Praktische tips

• Trek bij regenweer laarzen of stevige schoenen aan en kies voor speelkleren. Voorzie eventueel reservekledij.
• Tijdens de Expeditie zijn honden welkom, maar hou ze stevig aan de leiband! Zo verstoren ze de natuur of de andere dieren niet.
• De Expedities zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
• Voorzie water en een kleine snack voor onderweg. Ga ook nog even naar het toilet voor je vertrekt!

 

Eten en drinken

 

Kijk op de ontdekkingskaart voor de dichtstbij gelegen bistro’s of cafeetjes. Op zoek naar kindvriendelijke adresjes in het Landschapspark Bulskampveld? Bekijk het aanbod:

kindvriendelijke eetadresjes

 

Natuur

 

• Neem een tas of rugzak mee en verzamel kastanjes, eikels, dennenappels en takjes. Thuis kan je er heerlijk mee knutselen.
• Laat geen afval achter in het bos. In diezelfde tas of rugzak is hier zeker nog plaats voor. Gooi je afval thuis in de vuilnisbak.
• In het bos kunnen teken jou misschien lekker vinden. Controleer bij thuiskomst zeker of er stiekem geen teek met je meegereisd is. Teken vinden het heerlijk om in je knieholte, oksel, bilspleet, liezen, achter je oren of in je nek te zitten. Kijk daar dus extra goed! Meer info op www.tekenbeten.be.

 

Hout

 

Wist je dat de Expedities volledig gemaakt zijn uit natuurlijk Robinia-hout? Dat is inheems hardhout van de hoogste duurzaamheidsklasse. Het hout is afkomstig van bomen die geveld moesten worden. Het rooien gebeurde met een hoogwerker om te voorkomen dat de mooie vormen splijten bij de val. Het hout is niet behandeld met chemische middelen en bovendien werd elke paal met de hand geschuurd en geborsteld. Zo blijf je splintervrij! De Expedities zijn écht maatwerk waarbij rekening werd gehouden met de organische vormen van het hout. Elke spelprikkel past hierdoor perfect in zijn omgeving.

 

Terug naar de expedities

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF