Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld Kruiskerke

Expeditie Bulskampveld

In Kruiskerke zijn het Bruwaanbos en het Parochieveldbos jouw Expeditieterrein! Ga de avontuurlijke uitdagingen aan: leg het uitdagende parcours af maar psst… voetjes van de grond! Kan jij goed mikken met dennenappels? Hoeveel punten scoor je? Raak je over de horden? En geraak je droog aan de overkant van de touwbrug? Ondertussen geniet je van het prachtige bos en de gezonde lucht.

 


Expeditie KruiskerkeStartpunt

Kruisbergstraat, ter hoogte van het Geboortebos.
8755 Kruiskerke (Ruiselede)
3,1 km (bewegwijzerd)

Kaartje
Picto Kruiskerke
Parkeren doe je het beste langs de openbare weg maar bij voorkeur niet in het smalle straatje langs het geboortebos!

 

Onderweg

De Expeditie is 3,1 km lang en is bewegwijzerd met houten palen. Vanaf het startpunt (hierboven) volg je de paaltjes met de lichtgroene stier tot aan de poort waar de Expeditie begint. Hier start je avontuur! De stier wijst je verder de weg! Meer weten over onze mascotte de stier? Klik hier.

 


 

De route op het kaartje brengt je langs alle spelprikkels!

Het lichtgroene stiertje duidt het startpunt aan.

Expeditie Bulskampveld Kruiskerke kaartje

Download het kaartje

 

Voorproefje van Expeditie Bulskampveld in Kruiskerke

Deel jouw foto's van de Expeditie met de hashtag #expeditiebulskampveld of stuur ze naar info@landschapspark-bulskampveld.be!

 

Maak van je Expeditie een leuke DAGUITSTAP

Dagtrip BulskampveldCombineer je Expeditie met één van de vele activiteiten in het Landschapspark Bulskampveld of het Brugse Ommeland. Kijk op de ontdekkingskaart of bekijk alle suggesties in de buurt via de knoppen.

In de buurt van Kruiskerke TIPS IN HET LANDSCHAPSPARK

 

 


Praktische tips


• Trek bij regenweer laarzen of stevige schoenen aan en kies voor speelkleren. Voorzie eventueel reservekledij.
• Tijdens de Expeditie zijn honden welkom, maar hou ze stevig aan de leiband! Zo verstoren ze de natuur of de andere dieren niet.
• De Expedities zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
• Voorzie water en een kleine snack voor onderweg. Ga ook nog even naar het toilet voor je vertrekt!
 

 

Eten en drinken

Kijk op de ontdekkingskaart voor de dichtstbij gelegen bistro’s of cafeetjes. Op zoek naar kindvriendelijke adresjes in het Landschapspark Bulskampveld? Bekijk het aanbod:

KINDVRIENDELIJKE EETADRESJES

 

 

Natuur
 

• Neem een tas of rugzak mee en verzamel kastanjes, eikels, dennenappels en takjes. Thuis kan je er heerlijk mee knutselen.
Laat geen afval achter in het bos. In diezelfde tas of rugzak is hier zeker nog plaats voor. Gooi je afval thuis in de vuilnisbak.
• In het bos kunnen teken jou misschien lekker vinden. Controleer bij thuiskomst zeker of er stiekem geen teek met je meegereisd is. Teken vinden het heerlijk om in je knieholte, oksel, bilspleet, liezen, achter je oren of in je nek te zitten. Kijk daar dus extra goed! Meer info op www.tekenbeten.be.
 

 

Hout


Wist je dat de Expedities volledig gemaakt zijn uit natuurlijk Robinia-hout? Dat is inheems hardhout van de hoogste duurzaamheidsklasse. Het hout is afkomstig van bomen die geveld moesten worden. Het rooien gebeurde met een hoogwerker om te voorkomen dat de mooie vormen splijten bij de val. Het hout is niet behandeld met chemische middelen en bovendien werd elke paal met de hand geschuurd en geborsteld. Zo blijf je splintervrij! De Expedities zijn écht maatwerk waarbij rekening werd gehouden met de organische vormen van het hout. Elke spelprikkel past hierdoor perfect in zijn omgeving.

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF