Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld

 
Expeditie Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld bestaat uit 5 expedities of avontuurlijke wandellusjes in de prachtige bossen van het Landschapspark Bulskampveld.  De Expedities dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zo veel meer! Expeditie Bulskampveld streeft naar méér beleving, avontuur en familievriendelijkheid en laat kinderen bewegen in de natuur.  Twee van de 5 expedities zijn nu al volledig klaar. Van de Expeditie op het provinciedomein kan je alvast het avontuurlijke parcours gaan verkennen.
 

Expeditie Bulskampveld
Onze mascotte is een vrolijke stier
die je onderweg tegenkomt op de bewegwijzeringspaaltjes en op de speelnatuur.  Hij toont je de route en geeft toffe opdrachtjes.  De naam Bulskampveld is afkomstig van het Germaanse ‘Bulnas Campa’ en dat betekent ‘veld van de stieren’. Logisch dus dat de mascotte van de Expedities een stiertje is. Meer weten over onze mascotte de stier? Klik hier.

De Expedities zijn er voor kinderen van 4 tot 12 jaar, voor dartele ouders, hippe grootouders, ... Kortom, voor al wie het bos op een andere manier wil beleven. En psssst…. Dit is dé oplossing voor een boeiend uitje, gratis en dichtbij!

 

De 5 Expedities op de kaart:

Aangeduid door de stiertjes in verschillende kleuren.

Situeringskaart

Praktisch

• Trek bij regenweer laarzen of stevige schoenen aan en kies voor speelkleren. Voorzie eventueel reservekledij.
• Tijdens de Expeditie zijn honden welkom, maar hou ze stevig aan de leiband! Zo verstoren ze de natuur of de andere dieren niet.
• De Expedities zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
• Voorzie water en een kleine snack voor onderweg. Ga ook nog even naar het toilet voor je vertrekt!

Eten en drinken
Honger en dorst

De Expedities van Kruiskerke en Wingene liggen midden in het bos. Een cafeetje of snack vind je niet direct op wandelafstand. Kijk op de overzichtskaart voor de dichtstbij gelegen bistro’s of cafeetjes. Op de webpagina over 'proeven' in het Landschapspark Bulskampveld vind je nog meer suggesties.

Natuur
Verstandig op avontuur in de natuur

• Neem een tas of rugzak mee en verzamel kastanjes, eikels, dennenappels en takjes. Thuis kan je er heerlijk mee knutselen.
Laat geen afval achter in het bos. In diezelfde tas of rugzak is hier zeker nog plaats voor. Gooi je afval thuis in de vuilnisbak.
• In het bos kunnen teken jou misschien lekker vinden. Controleer bij thuiskomst zeker of er stiekem geen teek met je meegereisd is. Teken vinden het heerlijk om in je knieholte, oksel, bilspleet, liezen, achter je oren of in je nek te zitten. Kijk daar dus extra goed! Meer info op www.tekenbeten.be.

 

Wist je dat...

Sprinkhaande Expedities volledig gemaakt zijn uit natuurlijk Robinia-hout? Dat is inheems hardhout van de hoogste duurzaamheidsklasse. Het hout is afkomstig van bomen die geveld moesten worden. Het rooien gebeurde met een hoogwerker om te voorkomen dat de mooie vormen splijten bij de val. Het hout is niet behandeld met chemische middelen en bovendien werd elke paal met de hand geschuurd en geborsteld. Zo blijf je splintervrij! De Expedities zijn écht maatwerk waarbij rekening werd gehouden met de organische vormen van het hout. Elke spelprikkel past hierdoor perfect in zijn omgeving.

 

 

 

Maak van je Expeditie een heuse DAGTRIP

Combineer je Expeditie met één van de vele activiteiten in het Landschapspark Bulskampveld of het Brugse Ommeland. Kijk op de ontdekkingskaart en plan je uitje! Op www.landschapspark-bulskampveld.be vind je nog meer suggesties en kan je ook terecht voor alle contactgegevens van de ondernemers in de buurt.

 

 

Dit project betekent een verdere stap in de ontwikkeling en de promotie van het Landschapspark Bulskampveld. Het project zorgt voor méér beleving, avontuur, toegankelijkheid en familievriendelijkheid. 

Logo's bulskampveld