Wandelen in het Bulskampveld

Landschapspark Bulskampveld

Expeditie Bulskampveld

 
Expeditie Bulskampveld
 
De Stier is de nieuwe mascotte van het Landschapspark Bulskampveld

De StierZaterdag 13 mei deed de nieuwe mascotte van het Landschapspark Bulskampveld zijn intrede in het Provinciedomein. De Stier is vanaf vandaag het nieuwe beeldmerk en de rondreizende mascotte van het Landschapspark. Hij neemt je mee op ontdekking en brengt ouders en kinderen naar de beleving en het avontuur in het gebied.  

De Stier is vriendelijk, zelfverzekerd en stoer. Hij wordt je familievriendelijke gids, initiator, wegwijzer, verbinder, gastheer, bewaker, ontdekker en vooral de vriend van al wie het Landschapspark bezoekt of wil bezoeken. Ook ondernemers in het gebied kunnen de Stier als keurmerk gebruiken voor streekproducten of activiteiten.  

Bulskampveld of het historische ‘Bulnas Campa’ betekent ‘veld van de stieren’. Vandaar de keuze om een avontuurlijke Stier in het leven te roepen als mascotte voor het Landschapspark. Je komt de Stier de komende jaren tegen als logo voor de familievriendelijke expedities die worden uitgewerkt in Beernem, Ruiselede, Wingene, Oostkamp en Aalter.  Op deze pagina kan je ook volgen waar de grote, rollende stier heen gaat en welke avonturen hij beleeft. De Stier staat momenteel in de wei naast het Kasteel Bulskampveld. Ga hem zeker eens bewonderen en neem gerust een selfie ! 
 

Wie graag oog in oog komt te staan met een écht rund, moet beslist een bezoekje brengen aan het natuurgebied Gulke Putten, tussen Beernem en Ruiselede.
Daar zorgen een 40-tal Gallowayrunderen voor de natuurlijke begrazing van het gebied. Een ontmoeting met deze zachtaardige dieren maakt van jouw wandeling een onvergetelijk moment!

 
Meer info  

 
Enkele sfeerfoto's van de intrede op 13 mei:

De lancering van de mascotte kadert binnen het project ‘Expeditie Bulskampveld’, dat de komende vier jaar verder wordt uitgerold. De goedkeuring van dit project betekent een verdere stap in de ontwikkeling en de promotie van het Landschapspark Bulskampveld.  Het project zorgt voor méér beleving, avontuur, toegankelijkheid en familievriendelijkheid. 

Logo's bulskampveld