Vloethemveld

Domein
Zedelgem

Wie vandaag in Zedelgem rondwaart en aan het Vloethemveld passeert, kan het zich amper voorstellen, maar deze plek speelde een belangrijke rol in beide wereldoorlogen. Het militair domein is zelden toegankelijk voor publiek omwille van zijn uitzonderlijke natuurwaarden. Informeer bij Toerisme Zedelgem naar de mogelijkheden voor rondleidingen rond dit thema. Maar de bossen rond het militair domein, op voormalig heidegebied, lenen zich perfect voor een natuurwandeling. Via een robuuste uitkijktoren kijk je uit op dit militair domein met bijzondere oorlogsgeschiedenis en prachtige natuur. Voor de kinderen is er een leuke speelzone: een totempaal, leuke toegangspoorten met dieren in prachtig houtsnijwerk, stapblokken, houten speelpaddenstoelen, een kamp en een tunnel, een zandberg met picknickbanken,... prikkelen de fantasie.

De volgende jaren wordt er volop ingezet op de verdere uitbouw van het Vloethemveld als educatieve erfgoed- en natuursite. De aanleg van een fietspad en een nieuw wandelpad zijn reeds begonnen. Een uitkijkplatform en de uitbouw van het onthaal staan ook op het programma. Meer info volgt!

Reservaties voor groepsbezoeken via info@zedelgem.be (050/28.83.30) of gemeentehuis@jabbeke.be (050/81.02.11)

Thema: 
Erfgoed
Kindvriendelijk
Wereldoorlog
Label: 
Verborgen erfgoed

Contact

Adres: 
Vloethemveld
Vloethemveld
8210 Zedelgem
Telefoon/Fax:
+32 50 28 83 30

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis
Extra prijsinformatie: 
Informeer bij Toerisme Zedelgem voor begeleide rondleidingen in het militair domein via toerisme@zedelgem.be of 050/28.86.05.

Faciliteiten

Groepsrondleiding
Parking

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF