Sint-Godelievemuseum

Museum
Gistel

Sinds jaar en dag staat Gistel synoniem voor Godelieve en haar onfortuinlijke lot. In het gezegende jaar 1070 werd de jonkvrouw hier gewurgd in opdracht van haar echtgenoot Bertolf, de toenmalige heer van GIstel. In het Sint-Godelievemuseum in de verstilde Abdij Ten Putte, zovele eeuwen geleden de plaats des onheils, kom je alles te weten over Godelieve en haar Bertolf. Tot de pronkstukken behoren de grafsteen van abdis Godelieve Payers uit 1553 (teruggevonden bij een antiquair in Parijs) en de Godelievetafel, een drieluik uit de 16de eeuw. Merkwaardig is ook de reproductie van het schilderij dat James Ensor maakte over de Sint-Godelieveprocessie.

Het krasse verhaal van Godelieve is ook te ontdekken via een film. In het abdijgebouw van abdij Ten Putte werd hiervoor een ruimte ingericht als filmzaal.

Verder op de abdijsite kan je nog de koepelkapel met de put met het miraculeuze water, de kerk, de devotiekapel, het kraaikapelletje en de gevangenis bezoeken. Ontdek alles over de abdijsite op eigen houtje aan de hand van de wandelbrochure (€ 3, ter plaatse verkrijgbaar). De abdij beschikt tevens over een modern onthaalcentrum met cafetaria.

Thema: 
Erfgoed
Label: 
Toeristisch infopunt

Contact

Adres: 
Sint-Godelievemuseum
Abdijstraat 84
8470 Gistel
Telefoon/Fax:
+32 59 27 02 17
+32 479 79 08 89 (mobile)

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Standaard prijs: 
€3,00
Extra prijsinformatie: 
Toegangsticket voor de film 'Credo, de kraai. Een kras verhaal over Sint-Godelieve' is inbegrepen.

Faciliteiten

Groepsrondleiding
Parking
Resto / cafetaria
Toegankelijk voor mindervaliden
Toilet

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog