Museum Irénée Duriez

Museum
Ichtegem

Irénée Duriez is een van die kunstenaars die graag toont waar hij mee bezig is. Zo kom je er snel achter dat brons zijn bouwstof is en elk levend model zijn creativiteit stimuleert. Met zijn bronzen figuren, een ode aan de jonge vrouw, wil hij bovendien perfectie weergeven, met respect voor de lichaamsvorm van zijn model.

Expositiehal
In de expositiehal vind je de recentste beelden en tekeningen van Irénée. Veel aandacht gaat hierbij uit naar het werk van de laatste vijftien jaar.

Beeldentuin
In de door tuinarchitect Wim Meyns aangelegde romantische landschapstuin staan een dertigtal grote bronzen beelden in een natuurlijke parkomgeving. De sculpturen komen ten volle tot hun recht in de speciaal hiertoe aangelegde beeldentuin.

Museumkelder
De museumbezoeker maakt hier kennis met de jonge Irénée, een beginnend kunstenaar op zoek naar een eigen identiteit en een eigen uitdrukkingsvorm. Het museum is doorspekt met heel wat biografische gegevens en wordt geïllustreerd met meer dan 110 sculpturen en een 30-tal tekeningen.

Tekenatelier
In de bovenruimte bevindt zich het tekenatelier van de kunstenaar. Een doorlopende videomontage maakt de bezoeker wegwijs in de totstandkoming van het typische bronzen naakt van Duriez. In het atelier wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling die de kunstenaar doormaakte in de periode 2000 tot 2010. Naast een 70-tal bronzen beelden, die in deze periode steeds slanker en geraffineerder worden, vallen hier ook de vele tekeningen op, een kunstvorm waarin de artiest zich in deze periode heeft geperfectioneerd.

Openingsuren
Jaarlijks in juli en augustus op zaterdag, zondag en maandag van 13u30 tot 19u
Buiten de openingsuren op afspraak.

Thema: 
Kunst & cultuur

Contact

Adres: 
Museum Irénée Duriez
Keibergstraat 6
8480 Ichtegem
Telefoon/Fax:
+32 51 58 90 27
+32 51 58 25 94 (fax)
+32 471 23 77 56 (mobile)
E-mail: 

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Faciliteiten

Educatieve programma's

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF