Bezoekerscentrum Bulskampveld

Bezoekerscentrum
Beernem

Het gerenoveerde kasteel in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum. Actieve tentoonstellingen nodigen je uit om op ontdekking te gaan in het domein en het Houtland. Aan de balie kan je terecht voor het aankopen van toeristische publicaties, het lenen van veldwerkmaterialen of het reserveren van lokalen en/of begeleide activiteiten.

Op de benedenverdieping van het kasteel kom je te weten wat er op het domein te beleven is. Zijn de boswachters aan het werk? Waarom braken uilen toch zoveel? En van wie zijn die voetsporen? Een interactieve tentoonstelling leert je om bomen te herkennen aan hun bladeren, hun knoppen of hun schors. Met zoekkaarten, thematische natuurgidsjes en microscopen kun je hier zelf op onderzoek.

Een verdieping hoger beland je terug in de tijd, in de salons van de kasteelheer. Maar het lijkt wel alsof ook hij zijn koffers pakte. Zijn schildersezels staan er nog, zijn zetel ook. Maar wat doet die ridder daar? Wie zal het vertellen? Konden de muren maar praten! In de erfgoedkamer hangen mooie vitrines met maquettes van monumenten. Op sommige plaatsen stond de tijd stil, op andere vloog die voorbij. Dat merk je aan de collectie prentkaarten van de kasteelheer. En blijkbaar verzamelde hij nog veel meer, kijk maar in het rariteitenkabinet.

Het bezoekerscentrum is de ideale uitvalsbasis om op verkenning te gaan in het provinciedomein en het grotere 'Landschapspark Bulskampveld(. Ga op verkenning met de Bulskampveldwandelroute (9 km) of stippel zelf je route uit op het wandelnetwerk. Fietsers kunnen zich wagen aan de Bulskampveldfietsroute (43 km)

Openingsuren:

Van herfst- tot Paasvakantie:
- dagelijks van 13u30 tot 16u30
- vrijdag gesloten

Jaarlijkse sluiting van 15 december tot 15 januari

Van Paasvakantie tot en met juni:
- dagelijks van 13u30 tot 17u30
- vrijdag gesloten

Juli en augustus: elke dag open van 13u30 tot 17u30

September en oktober:
- van maandag tot donderdag van 9u30 tot 12u en van 13u30 tot 17u30
- weekend en feestdagen van 13u30 tot 17u30
- vrijdag gesloten

Thema: 
Kindvriendelijk
Label: 
Q-label

Contact

Adres: 
Bezoekerscentrum Bulskampveld
Bulscampveld 9
8730 Beernem
Telefoon/Fax:
+32 50 55 91 00
+32 50 55 91 18 (fax)

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Arrangementen

Faciliteiten

Educatieve programma's
Groepsrondleiding
Individuele rondleiding
Parking
Resto / cafetaria
Shop / winkel
Toilet

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF