In de buurt

Brugge

Jan van Eyckplein © Jan D'Hondt

Wie in het Brugse Ommeland vertoeft, moet zeker een bezoekje aan Brugge brengen. Deze Vlaamse Kunststad behoort tot de top van erfgoedsteden in Europa en de wereld. In 2000 verklaarde Unesco zelfs de hele historische binnenstad tot werelderfgoed. Brugge bezit dan ook een schat aan waardevol erfgoed: historische gebouwen, collecties, musea, beschermde stadsgezichten,... En niet te vergeten, Brugge is ook dé chocoladestad bij uitstek met meer dan 50 gepassioneerde chocolatiers, het museum Chocostory en haar eigen praline: het Brugsch Swaentje. Deze levendige stad met romantische hotspots, toffe winkelstraatjes, restaurants met onderscheidingen... treft je recht in het hart!
 
www.bezoekers.brugge.be

De Kust

Ijsje likken aan de kust

Het Brugse Ommeland ligt slechts op een boogscheut van de Kust. De ideale plaats voor een ontspannend dagje aan zee. Iedere Kustgemeente heeft zijn eigen karakter en samen bieden ze voor elk wat wils. Eén ding is zeker: je vind er de gezelligste terrasjes op het strand, de dijk of pleintjes. Ook gastronomie ontbreekt er niet. Met de superverse vis proef je hier echt de zee op je bord. Aan de zee valt ook heel wat te beleven. Denk maar aan Beaufort, als het ware Kunst op het strand, of de vele wandel- en fietsmogelijkheden. Of liever toch een namiddagje shoppen? De chique boetieks, hippe shops en gezellige marktjes ontbreken niet. De Kust biedt het allemaal.
 
www.dekust.be

De Westhoek

Lyssenthoek Cemetery

Wie vandaag de driehoek tussen de Noordzee, Frankrijk en het Houtland bezoekt, vindt een nagenoeg ongeschonden stukje Vlaanderen terug, de Westhoek. Natuurlijk zijn er de littekens van de Grote Oorlog en werd een en ander minutieus heropgebouwd, maar de klemtoon ligt vergrendeld op authenticiteit. De volksaard werd goed bewaard en de vele charmes gekoesterd. Na een bezoek aan de historische stadjes zoals Ieper, Poperinge, Veurne en Diksmuide is het onthaasten op de fiets. Hier en daar, tussen het groene, vlakke landschap kom je langs kleine, idyllische dorpjes. 
 
www.toerismewesthoek.be

De Leiestreek

Fietsen langs de Leie

De Leiestreek, een streek die leeft van gisteren en morgen en bloeit dankzij de industriële en artistieke bedrijvigheid in de schoot van de “golden river”. Oude en nieuwe architecturale pareltjes vangen je blik en leiden je langs boeiende paden aan de waterkant. Schoonheid krijgt gestalte in vakmanschap, kunst en design. De Leiestreek legt een unieke brug tussen industrieel erfgoed en moderne levenskunst. Fiets of wandel van ontdekking naar ontdekking.

www.toerisme-leiestreek.be

Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen

Naast het Brugse Ommeland, net over de grens kom je in Zeeuws-Vlaanderen. Een regio vol contrasten, sfeer en gezelligheid. Denk maar aan Sluis, Cadzand, Breskens of Terneuzen. De regio ook van Reynaert de Vos, Jantje van Sluis, Willem Beukelszoon en de Vliegende Hollander. Cultuur en traditie van eeuwenoude stadjes gaan hand in hand met zee- en strandplezier aan de kust. In bruisende havens ervaar je het rijke maritieme verleden en het hypermoderne heden.

www.vvvzeeland.nl

Gent

Korenlei © Copyright Stad Gent

Gent zal je zonder twijfel bekoren. Volgens National Geographic Traveler Magazine werd de stad uitgeroepen tot de meest authentieke historische stad ter wereld! Enkele toppers zijn zonder twijfel de Sint-Baafskathedraal met het werk 'de Aanbidding van het Lam Gods', de imposante burcht het Gravensteen, het Belfort en de Gras- en Korenlei. De vele evenementen en uitgaansmogelijkheden zorgen ervoor dat Gent bruist van het leven.

www.visitgent.be

Meetjesland

Meetjesland

Tussen Gent, Brugge en Breskens ligt een fiets- en wandelparadijs met bossen, velden en in het Noorden een uniek krekengeboed. Met hun kleine dorpjes en de neogotische kern van de Meetjeslandse hoofdstad Eeklo beschikt de regio toch over heel wat erfgoedpareltjes onder het motto 'klein maar fijn'. Ook aan ontspanning ontbreekt het Meetjesland niet. Pik een spelletje Krulbollen mee of maak een ritje met een huifkartocht. Plezier verzekerd!

www.toerismemeetjesland.be