Cultuur & erfgoed

Damme

De Dammenaars zijn terecht trots op hun middeleeuws stadje en de schilderachtige Damse Vaart die het historische Brugge elegant met het Nederlandse Sluis verbindt. De stad nodigt uit om op verkenning te gaan. Niet enkel in het historische centrum, maar ook de prachtige natuur rondom Damme. Van weidse polderlandschappen over historische dijken en kaarsrechte kanalen tot natuurreservaten. Tijd om de benen te strekken. En hoewel Damme klein mag zijn, de culinaire reputatie is befaamd. Zeggen dat je hier culinair in de watten wordt gelegd, is een understatement!

Damme

Situeringskaartje Damme

 

Niet te missen in Damme!

Met de kinderen

Damme verkennen met je kroost? Dat kan op een speelse manier met een toffe zoek- en doetocht in het spoor van lokale legende Tijl Uilenspiegel. De opdrachtjes die moeten uitgevoerd worden doen denken aan de fratsen van Tijl en ook de zoekopdrachten zijn steeds met een knipoog naar deze lokale held. De zoektocht omvat en start met een bezoek aan het Uilenspiegelmuseum, een beklimming van de Onze-Lieve-Vrouwekerk toren en een wandeling in het centrum van Damme. Op het einde van de tocht vinden de kinderen een kleine schat of aandenken.
 
Ontdek de familiezoektocht

 

 

 

Familiezoektocht Damme
Lamme Goedzak

Boottocht Damme-Brugge

Vaar met de Lamme Goedzak van het historische Brugge naar het liefelijke Damme en/of omgekeerd. De slome, maar stijlvolle boot is ongetwijfeld de ideale manier om de Damse Vaart te ontdekken en te genieten van dit voorbijglijdend polderlandschap omzoomd met statige populierenrijen. Een boottochtje duurt ongeveer een half uurtje en er zijn vijf vaarten heen en terug. Tip: neem je fiets mee op de boot, en keer al fietsend terug!

Naar De Lamme Goedzak!

Culinair Damme

Op maat van grote en kleine Bourgondiërs... Damme mag dan klein zijn, nergens anders vind je zo'n groot aanbod aan toprestaurants en toffe bistro's. Voeg daar nog gezellige tearooms, microbrouwerijen met heerlijke streekbieren en verfrissende ijsjes op het terras van een ijshoeve aan toe... en je snapt waarom Damme een culinaire reputatie heeft.
 

Eetadresjes Brouwerijen Hoeven om te proeven

culinair_damme

 

 

De Stamper

Lokaal logeren

Hoe kan je beter de rust en stilte van Damme ervaren dan tijdens een overnachting in een van de kleinschalige gezellige logies? Maak je keuze uit een van de hotels, gastenkamers of vakantiewoningen. Deze kwaliteitsvolle logeeradresjes hebben een passie voor hun streek en maken je graag wegwijs in de streek.

Naar de logeeradresjes

Straatmuziekfestival Damme

Agenda

Kijk zeker even op de evenementenkalender of je geen toffe tentoonstelling, wandeling, evenement, concert... kan meepikken. Elke tweede zondag van de maand kan je alvast uren snuisteren tussen de boeken op de maandelijkse boekenmarkt, een vaste waarde!

Naar de evenementen

Praktische info?

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF