Damme
Cultuur & erfgoed

Damme

De Dammenaars zijn terecht trots op hun middeleeuws stadje en die schilderachtige Damse Vaart die het historische Brugge elegant met het Nederlandse Sluis verbindt. De stad nodigt uit om op verkenning te gaan. Niet enkel in het historische centrum, maar ook de prachtige natuur rondom Damme. Van weidse polderlandschappen over historische dijken en kaarsrechte kanalen tot natuurresservaten. Tijd om de benen te strekken. En hoewel Damme klein mag zijn, de culinaire reputatie is befaamd. Zeggen dat je hier culinair in de watten wordt gelegd, is een uderstatement!

Damme

Niet te missen

1. Op verkenning gaan in centrum Damme met de Erfgoedwandelroute. Beklim ook zeker de kerktoren en geniet van het prachtig sterzicht op Damme

2. Ontdek alles over de legende van Tijl Uilenspiegel in het Uilenspiegelmuseum

3. Fietsen, wandelen of cruisen langs de Damse Vaart

4. De stervormige omwalling van de Stadswallen... een prachtig stukje natuur!

5. Genieten van een gevarieerd landschap in het Fort van Beieren, met overblijfselen van een aarden fort uit de 18de eeuw

6. De Schellemolen, dat deel uit maakt van het beschermd stadsgezicht

7. Een bezoekje brengen aan een van deze brouwerijen: Viven / Bryggja / Siphon / Damme Bier Brouwerij

8. Snuisteren tussen de boeken op de boekenmarkten

9. Ronddwalen in Domein Ryckevelde met Kasteel Ryckevelde

10. Even afwijken naar Oostkerke, een van de mooiste dorpjes van West-Vlaanderen

Siphon

Culinair Damme

Op maat van grote en kleine Bourgondiërs... Damme mag dan klein zijn, nergens anders vind je zo'n groot aanbod aan toprestaurants en toffe bistro's. Voeg daar nog gezellige tearooms, microbrouwerijen met heerlijke streekbieren en verfrissende ijsjes op het terras van een ijshoeve aan toe... en je snapt waarom Damme een culinaire reputatie heeft.
 

Eetadresjes Brouwerijen Hoeven om te proeven

De Stamper

Logeren

Hoe kan je beter de rust en stilte van Damme ervaren dan tijdens een overnachting in een van de kleinschalige gezellige logies? Maak je keuze uit een van de hotels, gastenkamers of vakantiewoningen. Deze kwaliteitsvolle logeeradresjes hebben een passie voor hun streek en maken je graag wegwijs in de streek.
 

Naar de logeeradresjes

Damme Boekenmarkt

Evenementen

Kijk zeker even op de evenementenkalender of je geen toffe tentoonstelling, wandeling, evenement, concert... kan meepikken. Elke tweede zondag van de maand kan je alvast uren snuisteren tussen de boeken op de maandelijkse boekenmarkt, een vaste waarde!
 

Naar de evenementen

Bezoekersgids Damme

Onmisbaar voor je bezoek aan Damme. Haal je exemplaar af bij het bezoekerscentrum, of download de gids online. Ook handig: het stadsplan en de evenementenkalender!
 

Download

 

 

 

 

 

 

Bezoekersgids Damme