Eten & drinken

Culinaire uitjes in het Brugse Ommeland

Helaas gaan de culinaire toppers 'Kookeet' en 'Damme Culinair' niet door dit najaar. Maar geen nood, de alternatieven zijn zonder twijfel ook om vingers en duimen bij af te likken. Hoog tijd om je smaakpapillen nog eens goed te verwennen!

 

Kookeet 2020 Wim Lybaert

Kookeet 2020 (Brugge)

Een culinaire trip in 4 seizoenen

Kookeet, al jaren een vaste waarde voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen. Helaas zal het festival even in de koelkast tot september 2021! Maar.... de Brugse chefs blijven met goesting koken en Wim Lybaert (de inspirator van Kookeet) blijft Kookeet inspireren. Een heel jaar lang nemen ze je mee op culinaire trip, op het ritme van de seizoenen. Wim Lybaert selecteert drie proucten die typisch zijn voor het seizoen en passen in het thema GROND. De deelnemende Brugse topchefs gaan met deze producten aan de slag en creëren elk vanuit hun eigen invalshoek een gerecht of menu. 
 
jouw culinaire tripkaart!

Dankzij een tripkaart spaar je bezoeken aan de Brugse restaurants. Vanaf twee bezoeken krijg je reeds voordelen op Kookeet 2021 en bij een volle kaart kan je zelfs een exclusief VIP arrangement winnen.
 
MEER INFO

Da'Smakt (Damme)

Damme Culinair, het felgesmaakte streekproductenfestival dat telkens op de eerste zondag van oktober plaatsvindt, zou dit jaar aan de 17de editie toe zijn. Jammer genoeg zullen we deze herfst een jaartje moeten overslaan. Maar om jullie de Damse streekproducten helemaal te ontzeggen, is natuurlijk een brug te ver!

Heel wat Damse restaurants gaan tijdens de maand oktober aan de slag met Damse producten en schotelen je dan ook een volledig Dams menu of gerecht voor. Wil je gewoon je dorst lessen? Dan moet je ook eens Dams gaan. Wist je dat we in Damme niet minder dan vier brouwerijen hebben? Hun vakmanschap kan je proeven in verschillende cafés.

Op de dag waarop normaal Damme Culinair zou plaatsvinden kan je een heerlijk ontbijt/brunchpakket vol Damse streekproducten. Wil je daar ook een gerstennatje bij dan bieden is ook een Dams bierpakket. Plaats vlug je bestelling en alles wordt voor jou klaargezet om af te halen op zondag 4 oktober in de leukste en mooiste drive-in van het land op de markt in Damme.
 
MEER INFO

 

Da'Smakt
Het Lekkere Westen

Proef ook van Het Lekkere Westen!

Dat West-Vlamingen houden van lekker eten, is geen geheim. We zijn trots op onze unieke biercultuur, eigenzinnige streekproducenten die koppig hun eigen koers varen en talrijke getalenteerde chefs die dankbaar met al dat lekkers aan de slag gaan.

Westtoer selecteerde dit jaar maar liefst 143 chefs. Stuk voor stuk vaklui die, elk op hun manier, gepassioneerd werken met wat de streek hen schenkt. 100% West-Vlaams dus. Van gereputeerde sterrenchefs tot koks die met enthousiast een bistro bestieren. Ze delen dezelfde liefde voor Het Lekkere Westen en al het lekkers dat er geteeld en gekweekt wordt.

Volgende week verschijnt het nieuwe magazine van Het Lekkere Westen bij de Krant van West-Vlaanderen. Binnekort ook online via:
 
 
het Lekkere Westen

Nog niet verzadigd?

Zin in nog meer culinaire tips uit de regio? Ontdek de hippe hotspots of bezoek eens een brouwerij. Of wat dacht je van een authentiek volkscafeetje of een gezellig koffie- en theehuisje? We inspireren je graag. Ontdek alle culinaire inspiratie via de knop hieronder!
 

MEER LEKKERS IN HET BRUGSE OMMELAND

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF