Fietsen

Cichorei

Ooit bracht de teelt en verwerking van cichorei welvaart in de regio rondom Lichtervelde. In meer dan 800 asten werden de cichoreiwortels gedroogd door astemannen. Vandaag zijn in het landschap nog verschillende asten te zien, sommige vervallen, anderen kregen een nieuwe bestemming. De fietstocht (55 km) neemt je mee langs deze restanten en andere plekken met een link naar cichorei. Tijdens de wandeltocht (8 km) krijg je via de Erfgoedapp informatie over het erfgoed onderweg.
De gemeente Lichtervelde en Westtoer sloegen de handen in elkaar om deze fiets- en wandelroute uit te stippelen in dit thema.

 
Ontdek de kaart met fiets- en wandelroute

De bewegwijzerde fietsroute start in (55 km) neemt je mee langs de restanten en andere plekken met een link naar cichorei in Lichtervelde, Ardooie, Pittem en Roeselare. We geven je nog enkele leuke tips mee voor onderweg of in de buurt. 

De cichoreiwandeling (8 km) doorheen Lichtervelde legt verschillende linken naar cultuur, cichorei en de jumelage met de partnerregio Audruicq. Via de Erfgoedapp op je smartphone kom je heel wat te weten over de geschiedenis. Download de 'Erfgoedapp' in de App Store/Play store en zoek in de app naar 'Cichoreiwandeling Lichtervelde'.

Deze gratis kaart is verkgrijgbaar via de webshop en Toerisme Lichtervelde. je kunt hem ook online bekijken.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF