Cultuur & erfgoed

Brugge

Dat Brugge Unesco Werelderfgoedstad is, zal niemand verbazen. De Brugse binnenstad imponeert met een cultuurhistorisch patrimonium. Het is dan ook de kers op de taart van onze regio. Reden genoeg waarom een bezoek aan Brugge niet op je bucketlist mag ontbreken. 
 

Brugge Bonifaciusbrug c. Jan d'hondt

Brugge in het Brugse Ommeland

Brugge is een bijzondere plek die je recht in het hart treft. Dit programma laat je kennis maken met de stad in 48 uur. Een goeie mix van klassiekers en must-see's, leuke lunchsuggesties, toffe adresjes en romantische hotspots. Wat moet een mens nog meer!?
 

Ontdek Brugge in 48 uur


Wat moet je zeker gezien / gedaan hebben?

 

Groene Gordel Brugge fietsroute

Fietsen

Dé fietsroute die niet mag ontbreken is de Groene Gordel: het 53 km lange parcours rondom Brugge biedt een veelzijdige mix van bossen, kasteelparken, open landschappen met akkers en weiden, loodrechte kanalen en pittoreske dorpjes. Onderweg kom je ook veel historische bezienswaardigheden tegen zoals Kasteel Tillegem en het Fort van Beieren. Starten kan vanuit vele plaatsen.
 
Ontdek de Groene Gordel

Waar kan ik een fiets huren?

Concertgebouw Brugge

Wandelen

Ontdek op je eigen tempo de beste plekjes die de UNESCO Werelderfgoedstad Brugge te bieden heeft. Download een van de stadswandelingen!

Ga je liever op stap met een kenner? Via Visit Bruges, Brugse gidsenverenigingen en diverse partnerorganisaties zijn er wandelingen op maat voor iedereen. Ontdek het aanbod via Visit Brugge!
 

Alleen op stap

Begeleide wandelingen

Gastronomie

Eten en drinken

Brugge is zonder twijfel een culinaire topstad: gastronomische restaurants, leuke caféetjes, uitzonderlijke bistro's... You name it! Voor ieder wat wils. Laat je alvast inspireren.
 

Toprestaurants in Brugge

Alle eetadresjes

Logeren

Logeren in Brugge

Variatie troef! Kies je voor een hotel, B&B of vakantiewoning? Wil je logeren in de gezellige binnenstad, of liever rustig aan de rand van de stad? Een ding is zeker, er is voor ieder wat wils. Zoek jouw perfecte logies.

zoek je logies

Heilig Bloedprocessie

Topevenementen

Combineer je bezoek aan Brugge met een van de vele evenementen in de stad. Of je nu een tentoonstelling meepikt of liever geniet van een concert in het state of the art Concertgebouw, er staat altijd wel iets in de agenda. Check dus zeker wat er te doen is op het moment dat je je bezoek plant.

volledige evenementenkalender

Praktische info?

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF