Blogverhaal: Hoeveweekendje met de kinderen!

 

Soms hoef je het helemaal niet zo ver te zoeken om ontdekkingen te doen. Dus trok bloggersgezin Withkidsontheroad er met zijn viertjes op uit voor een weekendje in het Brugse Ommeland. Daar vind je spannende avonturen, relaxerende verblijven en onverwachte toppers, allemaal op een boogscheut van Brugge en de Kust.

 

Hoevetoerisme: logeren én beleven!

Hoevetoerisme

De Grote Linde was een schot in de roos. Ons huisje was met slaapplaats voor 9 mensen echt ruim en heel erg verzorgd. Het uitzicht op de grazende koeien was idyllisch, zeker met het mooie weer waar we dat weekend van konden genieten! Boerin Leen en haar echtgenoot weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en hoe ze dat moeten aanpakken. Hard werken, met onmetelijke liefde voor de stiel en een gastvrije ingesteldheid, dat is hoe zij hun dromen waarmaken.

’s Morgens begint de dag met een ontbijt zoals je dat alleen bij de boer kan krijgen. Verse eitjes, verse melk (met of zonder choco), verse kaas en verse pistolets met verse yoghurt en smeuïge koffiekoeken. Hier word je in alle eenvoud verwend.

Bas en Elodie konden hun geluk niet! Ze mochten eitjes rapen in het kippenhok, de kalfjes van de ene stal naar de andere helpen verhuizen en de koeien eten geven. Ze hielpen zelfs de kleine kalfjes melk geven met de fles.

Maar als de kinderen even geen zin hebben in al dat werk, kunnen ze gewoon spelen op het erf. Er zijn fietsen, glijbanen in het hooi, strobalen die als klimrekken dienen en schommels. Boerin Leen heeft dat hier echt goed gearrangeerd en dat allemaal met de glimlach. Je kan haar alles vragen. De Grote Linde heeft ons echt positief verrast!

De Grote Linde

Hoevetoerisme

 

Ontdek historische plekjes op speelse wijze!

Gezinszoektocht Damme

In het Brugse Ommeland wemelt het van de knusse postkaartdorpjes. Denk maar aan Lissewege of Meetkerke. Wij brachten een bezoek aan Damme. De leukste manier om dit lieflijk stadje te ontdekken is met de gezinszoektocht! Aan de hand van vragen en opdrachten maak je een (niet zo lange) wandeling door de straten in en rond Damme. Voor kleine kinderbenen wordt er zelfs een bolderkar voorzien. Je komt onderweg meer te weten over het lokale fenomeen Tijl Uilenspiegel.

Damme Gezinszoektocht

 

Speelnatuur alom!

Voor de kinderen is het ideaal dat er mogelijkheden zijn om te ravotten midden in de natuur. We gingen zowel een kijkje nemen aan het Vloethemveld als aan het Bulskampveld. Vloethemveld is een erg uitgestrekt natuurpark dat vroeger dienst deed als militair domein. Onnodig te zeggen dat de fantasie van een achtjarige jongen wel erg snel geprikkeld werd. We beklommen de uitkijktoren en trotseerden trapjes en brugjes die speciaal voor kinderen (van alle leeftijden) voorzien zijn om zich te verplaatsen over en rond het water.

Vloethemveld

Speelnatuur
Speelnatuur

Het Vloethemveld is eerder gericht op effectief wandelen, terwijl het Bulskampveld een heel grote speeltuin heeft op een prachtig domein. Deze laatste vonden wij ideaal om ons weekendje af te sluiten. De kinderen konden ongelimiteerd spelen terwijl wij op een bankje toekeken. De bloemen begonnen te bloeien en het waren de eerste lentezonnestralen van het jaar.

EXPEDITIE BULSKAMPVELD

Withkidsontheroad: wie zijn we?

Wij zijn Elodie, Bas, Katrien en Ludovic, een doodnormaal gezin met een doodnormale passie: reizen! Als je reist met je kinderen, ver weg of juist heel dichtbij, dan leren ze. Respect voor de natuur en voor diversiteit en andere culturen, en een gezonde dosis aan zelfstandigheid. Reizen is de beste leerschool, en met onze blog Withkidsontheroad vertellen we vanalles over onze avonturen.

Hoevetoerisme
Kids

Nog meer tips voor met de kinderen?

Ontdek snel ons aanbod met kindvriendelijke eetadresjes, tips bij regenweer, speeltuinen, waterpret, enzovoort!

MET DE KINDEREN

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF