Rondleiding in kasteel van Loppem

Loppem (Zedelgem)

Wie het kasteel van Loppem wil bezoeken met een groep is zeker welkom, ook buiten de openingsuren van het kasteel. Een gids loodst je doorheen de boeiende geschiedenis van het kasteel. 

Dit is het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Baron Charles van Caloen liet het tussen 1859 en 1862 oprtrekken en gaf de toen zeer populaire neogotiek een Vlaams tintje. Dit kasteel speelde een belangrijke rol in onze vaderlandse geschiedenis. In 1918 bevond zich hier het hoofdkwartier van het Belgisch leger en de zogenaamde 'Regering van Loppem'. Zelfs Koning Albert I en Koningin elisabeth verbleven er! En toch staat het Kasteel van Loppem stevig met zijn voeten in het heden. Je kunt er niet alleen binnen een kijkje nemen maar ook kuieren in het Engelse landschapspark of verdwalen in de 19de-eeuwse groene doolhof, aangelegd voor de adellijke kroost.

Thema: 
Erfgoed
Periode: 
op aanvraag
Aantal personen: 
15-25 personen per gids
Prijs: 
€ 40 per gids + € 5 toegang kasteel

Contact

Kasteel van Loppem

Kasteel van Loppem
Steenbrugsestraat 26
8210 Loppem
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF