Geleid bezoek aan Lissewege en Abdij Ter Doest

Lissewege
Lissewege

Een verassende en leerrijke rondleiding in het pittoreske 'Witte dorp' Lissewege. Een rondleiding duurt 2 uur en bevat een bezoek aan de monumentale 13de eeuwse kerk, een korte dorpswandeling langs het middeleeuwse kanaaltje, tot bij het standbeeld van Willem van Saeftinghe en het pas gerestaureerde treinstation uit 1902. Aansluitend brengt de gids je naar het Bezoekerscentrum met een kijk in de oudheidkamer, de schilderijenkamer en het Heiligenmuseum. Er wordt tevens een bezoekje gebracht aan het antieke snoepwinkeltje 'De Soete Paepe'. 

Wie wenst, kan ook onder begeleiding van de gids naar de site van de voormalige abdij Ter Doest, voor een bezoek aan de 13de eeuwse abdijschuur, de grootste nog bestaande Cisterciënzerschuur van Europa!

Een Gids van de VVV-Lissewege neemt maximum 35 personen mee. Vanaf 35 personen dient een 2de gids aangevraagd te worden.

Een gidsbeurt kost 75 euro per groep en 1 euro per persoon voor het Bezoekerscentrum met museum. De abdij Ter Doest als extra bij de rondleiding (half uurtje): 25 euro.

Thema: 
Erfgoed
Periode: 
op aanvraag
Aantal personen: 
max. 35 personen per gids
Prijs: 
€ 75 per gidsbeurt + € 1 voor bezoekerscentrum en museum (€ 25 voor bezoek abdij)

Contact

Toerisme Lissewege

Toerisme Lissewege
Oude Pastoriestraat 5
8380 Lissewege
Lees meer
Toon grote kaart