Fietsen in Tielt
Fietsen

Amusant Platteland fietsroutes

Een Tieltse landbouwfietstocht (vanaf 1 juli!)

Deze fietstocht brengt je langsheen verschillende landbouwbedrijven en laat je kennis maken met alle aspecten van de landbouw. Maar er is méér... want naast landbouw word je ondergedompeld in het landschap, de natuur en geschiedenis. Kortom, een ultieme blik op de streekidentiteit.
 

Fietsen in Tielt

1 juli: opening fietsroute 'Amusant Platteland'

De fietsroute wordt officieel ingereden op zondag 1 juli 2018. Op verschillende stopplaatsen kan je lekker smullen van streeklekkers en wordt er een woordje uitleg gegeven door een streekgids. Inschrijven verplicht!

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Aantal km: 17
  • Waar: vertrek aan stadhuis Tielt, Markt 13, Tielt
  • Wanneer: vertrek om 13u00
  • Inschrijving: verplicht via evenementen@tielt.be
  • Prijs: gratis

 
Meer info

1 Fietslus - 3 kindvriendelijke lussen 

De overkoepelende fietslus (35 km) start op de Markt in Tielt. Daarnaast zijn er drie kindvriendelijke fietslussen. Een route van 17 km met start aan de Poelbergsite, een route van 15 km op het Dorpsplein in Schuiferskapelle en een route van 13 km in Kanegem-Dorp of Aarsele-Dorp. In elke dorpskern kan je eveneens inpikken op de overkoepelende fietslus. 

De vier fietslussen zijn volledig bewegwijzerd met aparte bordjes. Heel handig fietsen dus. Op 19 plaatsen onderweg hou je halt bij infoborden. Elke route kreeg een kleurtje mee: de blauwe, rode, groene en gele route. De kleurcodes vind je terug op de bewegwijzeringsbordjes en op de fietskaart. De fietskaart zal gratis te verkrijgen zijn bij Stadspunt Tielt of te downloaden via www.tielt.be vanaf 1 juli!  

Nog meer bijzondere boerenverhalen!