Excursie Poelberg/Meikensbossen

Wandelen
Tielt

Op zaterdagvoormiddag 17 oktober '20 plant 't West-Vlaamse hart i.s.m. stad Tielt en gemeente Dentergem een excursie rond de 'Leidraad voor een gebiedsverkenning Poelberg/Meikensbossen'. Ter hoogte van de ruïne van de Sint-Annakapel in Dentergem stipt auteur Marijn Follebout a.d.h.v. enkele foto's markante verhalen, figuren en gebeurtenissen aan. Aan het ANB-domein Meikensbossen ontmoeten we boswachter Jan Allegaert. Hij spreekt o.a. over het ontstaan van dit jonge bos. Erfgoedonderzoeker Koen Himpe lopen we tegen het lijf in het bezoekerscentrum op de Poelberg in Tielt. Zijn stokpaardjes: geologie en vergezichten. Ook molenaar Geert Denys is van de partij. Hij wijdt ons in in de geschiedenis en de werking van de Poelbergmolen. Deze excursie is coronaproof. Aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is verplicht.

Contact

Adres: 
Poelberg
Poelberg
8700 Tielt

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 17/10/2020 om 09:00 tot 17/10/2020 om 12:00
    Aan agenda toevoegen 17/10/2020 09:00 17/10/2020 12:00 Europe/Brussels Excursie Poelberg/Meikensbossen

    Op zaterdagvoormiddag 17 oktober '20 plant 't West-Vlaamse hart i.s.m. stad Tielt en gemeente Dentergem een excursie rond de 'Leidraad voor een gebiedsverkenning Poelberg/Meikensbossen'. Ter hoogte van de ruïne van de Sint-Annakapel in Dentergem stipt auteur Marijn Follebout a.d.h.v. enkele foto's markante verhalen, figuren en gebeurtenissen aan. Aan het ANB-domein Meikensbossen ontmoeten we boswachter Jan Allegaert. Hij spreekt o.a. over het ontstaan van dit jonge bos.

    Poelberg, 8700 Tielt DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF