Natuur
Kids

Familievriendelijke natuurplekjes

Dat de natuur goed voor je is, is geen geheim meer. Geniet van een namiddagje in één van de provinciedomeinen of trek de natuur in en laat de fantasie van je kinderen de vrije loop op een van de vele natuurspeelplaatsjes. Ontdek hieronder de leukste natuurplekjes om met het hele gezin of familie op ontdekking te gaan!
 

Expeditie Bulskampveld

Landschapspark Bulskampveld

Eentje die hier zeker niet mag ontbreken: het Landschapspark Bulskampveld. Een groot bosgebied dat zich maar liefst over 5 gemeenten uitstrekt! Dat hier veel te beleven valt, spreekt voor zich. Ga op avontuur met een van de expedities, kom alles te weten over de natuur in het Bezoekerscentrum of ga ravotten bij een van de vele speelpleintjes, speelnatuurplekjes,... Neem snel een kijkje naar onze 10 toppers voor gezinnen in het Landschapspark.
 

Ga op expeditie!

10 tips voor het gezin

 
De leukste natuurspeelplaatsen

Kinderen zitten boordevol fantasie. Laat dus af en toe de speelpleintjes met glijbanen en schommels achterwege, trek de natuur in en laat hen ravotten op een natuurspeelplaats. Hutten bouwen, hindernissenparcours afleggen, klimmen in bomen, spelen met water en zand,... Wedden dat ze zich niet vervelen?

Vloethemveld (Zedelgem)

Bij dit voormalig militair domein met prachtige natuur is er een leuke speelzone voor de kinderen met een speelnatuurparcours. Tip: neem je picknick mee en nestel je op een van de picknickbanken bij de zandberg.
 

meer info

Torwoud - Groenhove (Torhout)

In Domein Groenhove ligt een leuk stuk speelbos Torwoud genoemd, met leuke speelnatuur en speelprikkels voor de kinderen. 
 

Meer info

De Scheepsput Wingene

De (historische) Scheepsput in het Sint-Pietersveld werd helemaal ingericht met avontuurlijke speelnatuur. Tip: recht tegenover de vijver vind je de ideale picknickplaats!
 

meer info

Pierlapont (Zedelgem)

Vlakbij Kijkboerderij De Pierlapont vind je een natuurlijke speelzone waar kinderen zich even kunnen uitleven. Tevens ook een ideale locatie voor een picknick in het groen.
 

meer info

Het Prikkelpad (Assebroek)

Bij Hoeve Hangerijn (Kinderboerderij) kan je op ontdekking met het Prikkelpad. Geniet van de prachtige omgeving van het domein en beleef de natuur met al je zintuigen. Onderweg kom je ook enkele speelpleintjes tegen. 
 

meer info

De Waarde (Oostkamp)

Kom klimmen en klauteren vlak naast de Rivierbeek. Volg zeker ook eens het wandelpad naast de beek.
 

meer info

Maskobossen (Jabbeke)

Kinderen kunnen naar hartelust ravotten in 'De Speelplekke' en zich uitleven in het 'Moordenaarsbos'. Een mooi stukje speelnatuur.
 

meer info

Provinciedomein Tillegembos in Sint-Michiels (Brugge)

Wist je dat het Tillegembos het oudste provinciedomein van West-Vlaanderen is? De uitgestrekte wandelpaden leiden je ongetwijfeld langs het prachtige Kasteel Tillegem. Laat de kinderen achteraf los in de gezellige speeltuin. Honger of dorst? In de gezellige herberg van 'In de Trutselaar' kan je terecht voor een hapje en een drankje. 
 
Ontdek Tillegembos

speelweide Tillegem
Zwin kids

Zwin Natuur Park in Knokke-Heist

Het Zwin Natuur Park is een interactief natuurbelevingspark voor het hele gezin. Als het ware de 'internationale luchthaven voor vogels'. Houd je instapkaart dus klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, doorheen het huttenparcours in het park en in de permanente all weather interactieve tentoonstelling. 
 

Meer over het Zwin Natuur Park

Provinciedomein d'Aertrycke

Dit provinciedomein imponeert met een uniek kasteelpark, vijver, weides en bossen. Ideaal om even in rond te kuieren. Daarnaast is er ook een stuk speeltuin en speelnatuur voorzien. Midden in dit domein vind je het sprookjesachtige Kasteel d'Aertrycke met Passim restaurant. Ook in het Koetshuys kan je terecht voor een lekkere pannenkoek of snack!
 

Naar d'Aertrycke

d'Aertrycke
't Veld

Provinciedomein 't Veld in Ardooie

44 hectare ongerept bosgebied en vrij toegankelijk voor elke bezoeker met diverse wandelpaden, een gezellige cafetaria en speeltuin. Het provinciedomein zal in de nabije toekomst nog aantrekkelijker worden met een nieuwe locatie voor de cafetarie, een picknick- en hondenweide en een mooi speelbos.

 
Ontdek 't Veld

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF