Treelove Tielt
Eten & drinken

Zomer pop-ups in het Brugse Ommeland

Zalig zomeren! Ontdek de leukste pop-up zomerbars en terrassen in het Brugse Ommeland en Brugge. Aan keuze geen gebrek. Dit waren de pop-ups voor de zomer 2018. De meeste zullen ook terug in 2019 van de partij zijn. hou deze pagina in het oog. In juni 2019 vind je hier de nieuwe lijst voor de zomer 2019 terug!

Apéro Château

Apéro Château (Beernem)

Aan het Kasteel Di Coylde in Beernem is er Apéro Château, een pop-up zomerbar in juli en augustus. Je geniet er van lekkere cocktails en overheerlijke smallbites & tapas. Er worden ook telkens verschillende activiteiten georganiseerd zoals een gintasting, barbeque, live concerten, food sharing,... 
 

Sint-Jorisstraat 82, Beernem
Juli - augustus
Dagelijks bij mooi weer vanaf 14u tot 24u (gesloten bij regen)

Facebook

 

Zomerbarak (Beernem)

Een gezellige zomerbar op het Kasteelveld van Plukhof Beernem. Op deze warme ontmoetingsplek kan je elke zaterdag genieten van bruisende activiteiten, gezellig samenzijn, verpozen in strandstoelen en keuvelen aan de toog. Een leuk extra: doe mee aan de zoektocht doorheen het Trefhofdomein. Een deelnameformulier kan je vragen aan de bar of downloaden via de website.

Kasteeldreef 9, Beernem
Juli - augustus
Elke zaterdag van 14u tot 22u
 

Website

zomerbarak
The Night

The Night (Brugge)

The Night beschikt over een zonovergoten terras met strand, kinderanimatie en een uitgebreide tapaskaart. Een hele zomer lang bruist het in The Night van de ambiance, loop je er veel volk tegen het lijf en staan er tal van activiteiten op de agenda. Een trekpleister voor jong én oud!
 

Tillegemstraat 55, Sint-Michiels (Brugge)
Van 14 juni tot 23 augustus 
Di t.e.m. zon van 15u tot 4u - Gesloten op maandag

www.zomerbarthenight.com
 
 

Pop-up Visart

Pop-up Bar Visart (Brugge)

Tijdens de zomervakantie kan je elke middag terecht bij de pop-up bar in het Brugse Visartpark voor een drankje op het terras. Het is een ideale zomerse verpoosplek voor gezellige middagen en ondertussen ravotten de kinderen naar hartenlust op het speelplein.
 

Graaf Visartpark, Brugge
Van 1 juli tot 31 augustus
Dagelijks van 14u tot 18u

Website

URB EGG

URB EGG (Brugge)

De officiële bar van het hedendaagse kunst en architectuur project 'Triënnale Brugge'. Dit jaar vestigt URB EGG zich in de tuin van De Poortersloge. Deze tuin is al tientallen jaren niet meer toegankelijk voor het publiek. Een ideale afsluiter voor je bezoek aan de Triënnale.

Academiestraat 14, 8000 Brugge
Van juni tot 16 september
Dagelijks van 12u tot 22u (op vrij en za tot 23u45)

Facebook

House of Time

House of Time (Brugge)

House of Time is een project van Triënnale Brugge. Het staat symbool voor een plek van rust, ontmoeting en co-creatie. Neem je tijd om er even rond te neuzen. Je vindt er een boomhut met een terras dat uitgeeft op het water, een discobal bovenaan een oude olietank en een hottub naast de openluchtbar.
 

Wulpenstraat, Brugge (site DuPont)
Bar en hottub open van 19 mei tot 8 september elke zaterdag van 14u - 23u.

Facebook

 

Dok 54

DOK 54 (Brugge)

Zomerbar op een unieke locatie, net buiten hartje Brugge, met uitzicht over het kanaal. De nadruk wordt hier gelegd op gezelligheid!

Pathoekeweg 54, Brugge
Vanaf 5 mei
Dagelijks van 11u tot 23u (op vrij, za en zon tot 1u)

Facebook

De Kikkerpoel

Pop-up (kinderspeeldorp) 'De Kikkerpoel' (Eernegem)

Een pop-up Kinderspeeldorp en een paradijs voor klein en groot! De (groot)ouders genieten op het gezellige zonneterras van een heerlijke sangria of kiezen uit een van de 70 soorten biertjes. De kids genieten ondertussen op een van de twee speeltorens met glijbaan, hangen het beest uit op een van de vijf springkastelen of nemen een kijkje bij de kinderboerderij. Een ding is zeker... hier blijf je wel even plakken!

 • Zedelgemsesteenweg 58, Eernegem (Ichtegem)
 • Open van 31 maart tot 30 september op woe, za en zon van 13u tot 19u (tijdens de schoolvakanties: dagelijks!)
 • Website
 • Facebook

 

Gin & Bubbels

Gin & Bubbels (Gistel)

Na een suscesvolle eerste editie, gaat Gin & Bubbels dit jaar iets verder... Helemaal rond de wereld, om precies te zijn. Met 'Gin & Bubbels @round the world' bieden ze gins aan uit 12 verschillende landen. Ook de bubbels ontbreken niet aan het lijstje en liefhebbers van bier en rum zijn hier aan het goeie adres. En wie Bob wil spelen wordt hier ook verwend. Op dit zomers terras zit de sfeer en gezelligheid alvast goed.

Steenbakkerstraat 12 B, Gistel
15 juni - 31 augustus
Woe t.e.m. za van 17u - middernacht, op zon van 14u tot middernacht. Gesloten op ma en di.

Facebook

Verdebar (Jabbeke)

De trendy zomerbar van 2017 in Jabbeke krijgt ook dit jaar een vervolg. Zowel jong als oud kunnen hier de dorst komen lessen. Kinderen amuseren zich volop in het zand en op de speeltuin. Op verschillende dagen worden er ook evenementen georganiseerd: van optredens tot brunches of een 'rock night'.
 

Krauwerstraat Jabbeke
Juni - juli - augustus en september 
Do, vrij en za vanaf 17u - 3u, zon van 14u - middernacht. Gesloten van ma tot woe

Facebook
 
 

Verdebar
Vijverkaffee

Vijverkaffee (Lichtervelde)

Van 10 tot 19 augustus worden de Papes Putten in Lichtervelde omgetoverd voor een vijfde editie van Vijverkaffee. Een plek in de natuur, weg van de drukte en met activiteiten waar het plezier centraal staat. Een toog met frisse pinten, een stabiele plankenvloer, een streepje muziek en tal van activiteiten zijn de rode draad. Speel een pelletje KUBB, of laat de kinderen los op het springkasteel...
 

 • Papes Putten, Weststraat 56 Lichtervelde
 • 11-20 augustus
 • Doorlopend open vanaf 13u 
 • www.vijverkaffee.be
   
Treelove

Treelove (Tielt)

In Tielt is de zomerse openluchtbar Treelove 'the place to be'! De bar is rustig gelegen in het groen en voorzien van hutten, zetels en zand. De blikvanger is ongetwijfeld de grote treurwilg met een blokhut tussen de takken. Met ruime keuze aan hippe drankjes zoals de crazy mondaygin uit Pittem!
 

Polderstraat 10, Tielt
Juni - eind september 
Open van woe tot zo van 16u tot 4u

www.treelove.be

Fizz nd Fuzz

Fizz nd Fuzz Pop-up Lounge

Wie in Oostkamp vertoeft moet beslist even afzakken naar Fizz nd Fuzz. Een kleine maar fijne zomerbar met lounge karakter. Laat je verleiden door één van hun cocktails of mocktails!
 

Sportstraat Ruddervoorde
Van 16 juni tot eind augustu
Do, vrij en za van 16u tot 1u

www.fizzndfuzz.com
 
 
 
 

Santeboetiek in Kasteel Ravenhof (Torhout)

Eén park, één kasteel, drie pop-ups! Deze zomer genieten van een drankje in het pittoreske kader van domein Ravenhof, leuke pop-ups ontdekken in het kasteel in combinatie met de collectie Torhouts Aardewerk, dit kan tijdens de tweede editie van Santeboetiek. Reden genoeg om even af te zakken...

Kasteel Ravenhof, Ravenhofstraat 5, Torhout
Juli - augustus
Check de openingsuren voor de verschillende pop-ups op de website

www.torhout.be/santeboetiek
 
 
 

Santeboetiek
Karavaanserail

Karavaanserail (Torhout)

Deze zomer zijn alle fietsers, wandelaars en reizigers welkom bij Karavaanserail. Een koffie- en thee pop-up aan de rand van het Groenhoevebos in Torhout. Op zondag kan je hier bij mooi weer genieten van een lekker kopje koffie of thee met zoete lekkernijen en specialiteiten in een prachtige tuin. Niet zomaar koffie en thee, maar koffie van een vintage 1968 espressotoestel en kostbare oosterse theeën. 

Groenhovestraat 32, Torhout
Elke zondag bij mooi weer van mei t.e.m. september

Facebook

The Party Garden

The Party Garden (Torhout)

Een zomerbar waar ambiance verzekerd is voor jong en oud. Hou de facebookpagina in de gaten, want af en toe worden er ook speciale activiteiten georganiseerd, zoals een afterworkdrink of een kindernamiddag.

Roeselaarseweg 75, Torhout
Open vanaf 15 juni - 15 september
Donderdag en vrijdag vanaf 17u, zaterdag en zondag vanaf 14u

Facebook

Klokhof zomercafé

Klokhof zomercafé (Zedelgem)

Klokhof Loppem zomercafé is een pop-up café in een gerestaureerde hoeve. Een zalige plek om even tot rust te komen, zowel op het terras als binnen in de kleine schuur. Je kan er genieten van een lekkere boereboterham of een kop koffie van hun eigen koffielabel.
 

 • Zeedijkweg 20, Loppem (Zedelgem)
 • Juli en augustus
 • Op ma, di, woe en zon van 11u tot 23u 
 • Facebook

Pop-up zomerbars op kaart: