Praktische info

Troeven per gemeente

Het Brugse Ommeland telt 16 prachtige gemeenten. Voeg daarbij Werelderfgoedstad Brugge als het kloppende hart en het hinterland van de Kust als achtertuin van de streek, en je krijgt een regio die beklijft. Ontdek de verschillende gemeenten en wat er allemaal te doen valt!

Kaart Brugse Ommeland

Van Ardooie tot Zuienkerke...

 

Het Hinterland en de Kust

Blankenberge (Uitkerke)

Als er een badplaats is die vol energie zit en iedereen weet te verleiden, dan is het zeker Blankenberge. Niet in het minst door het ongeëvenaared aanbod aan familieattracties en bezienswaardigheden. Landinwaarts kom je terecht in de Uitkerkse Polders.

Bredene

Bredene is dé kampeergemeente bij uitstek. Het is ook de enige kustgemeente met een afgebakend naaktstrand en zonder dijk. De prachtige overgang van strand naar duinen maakt dat ruimschoots goed. Tip: Beachclub Twins Club behoort tot de allermooste van de Kust.

De Haan (Klemskerke, Vlissegem)

De Haan wordt wel eens het mooiste dorp aan zee genoemd met zijn typische belle époque en Anglo-Normandische bouwstijl. Hier vind je amper hoogbouw! 157 ha unieke duinbossen rijgen De Haan en Wenduine aan elkaar, een ideale plek om te genieten.

Knokke-Heist (Ramskapelle, Westkapelle)

Knokke-Heist heeft het allemaal: natuur, cultuur, gastronomie, trendy shopping en boeiende sporten. Het Casino, het cultuurcentrum en de meer dan vijftig kunstgalerijen, geven Knokke-Heist een belangrijke, culturele uitstraling. Wie naar Knokke-Heist komt, houdt van stijl en geniet in stijl.

Oostende

Oostende was de thuisstad van James Ensor, de inspiratiebron van Marvin Gaye en vele andere kunstenaars. Vandaag is Oostende uitgegroeid tot een moderne, veelzijdige stad aan Zee, waar altijd iets te beleven valt. 

Zeebrugge

Zeebrugge is een eigentijdse stad. Het Boudewijnkanaal verbindt ze met haar historische moederstad Brugge. In een notendop? Wereldhaven, familiale badplaats, en 'hoofdstad van de vis'. In het Seafront Maritiem themapark maak je kennis met het ruwe vissersbestaan!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF