Doen

10 tips wie vanuit de Kust of de Westhoek op bezoek komt

1. Fietsen langs de Groene 62

Voormalige spoorwegbedding van Oostende naar Torhout. Deze autovrije as is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Onderweg geniet je van de polders en bossen en kom je enkele leuke stopplaatsen tegen. 
 

ontdek de route 

2. Virtual Reality in het Historium

Maak een virtuele tocht door het middeleeuwse Brugge in het Historium. Terwijl je de stad bewondert, kun je je virtuele handen zien én gebruiken. Een intense beleving die je voelt tot in de toppen van je tenen!
 

Meer info

 

3. Bezoek aan Lissewege

Het pittoreske witte dorp en tevens één van de tien mooiste dorpen van Vlaanderen. Bedwing de 264 treden van de 13de eeuwse kerk en geniet van een uniek panorama!
 

Meer over Lissewege

4. Kasteel van Loppem met doolhof

Dit is het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Je kunt er niet alleen binnen een kijkje nemen maar ook kuieren in het Engelse landschapspark of verdwalen in de 19de-eeuwse groene doolhof, aangelegd voor de adellijke kroost.
 

ontdek

5. Brouwerijbezoek 'Bourgogne des Flandres'

Ga op verkenning in deze Brugse brouwerij en laat je op zolder verrassen door de geur van het mout en de verse hop. Hier wordt voor je eigen ogen gebrouwen. Afsluiten doe je uiteraard met een gratis Bourgogne des Flandres met een uniek zicht op de Brugse reitjes...
 

ontdek

6. Landschapspark Bulskampveld

Ontdek het grootste bosgebied in West-Vlaanderen! Stippel zelf je wandeltocht uit op het wandelnetwerk Bulskampveld of ga op expeditie met je kroost. Ons advies: mis geen enkel stukje!
 

Landschapspark Bulskampveld

7. Historisch & culinair Damme

Het is heerlijk kuieren door het historische centrum van Damme. Je vindt er o.a. Huyse de Grote Sterre, het Uilenspiegelmuseum, de Stadswallen Damme en O.L.V.-kerk met panoramisch zicht. Ook de Damse culinaire reputatie en het iconische landschap van de Damse Vaart zijn befaamd!
 

meer over Damme

8. Oostmolensite in Gistel

In het oosten van Gistel vind je de eeuwenouden gerestaureerde graan- en oliemolen wiens roots tot 1301 teruggaan! Vlakbij in bezoekerscentrum verneem je alles over de Gistelse molengeschiedenis en gezeten op de terras van Bistro de Molenhoeve, in de oude molenaarswoning, geniet je van een hapje of een drankje. Met zicht op de kroost die de speeltuin onveilig maakt. Check ook het Wielermuseum de Gistelse Flandriens! 

Meer info

9. Wandelnetwerk Velden en Meersen

Dit wandelnetwerk met 125 km wandelplezier brengt je langs het natuurrijk en landschappelijk waardevol gebied ten Oosten van Brugge (Brugge, Damme, Beernem en Oostkamp). Voor zowel stiltezoekers als families...

Meer info

10. Romeins weekend 'Roma Intima' - 31 mei en 1 juni 2020

Tijdens het Pinksterweekend wordt Oudenburg opnieuw ingenomen door Romeinse legioenen. Bezoek hun tentenkamp, proef van Romeinse gerechten, breng een bezoek aan het Romeins Archeologisch Museum, neem deel aan allerlei workshops. Dit jaar is het thema liefde en verliefdheid!
 

meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF