Doen

10 tips in de buurt

1. Fietsen langs de Groene 62

Voormalige spoorwegbedding van Oostende naar Torhout. Deze autovrije as is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Onderweg geniet je van de polders en bossen en kom je enkele leuke stopplaatsen tegen. 
 

ontdek de route 

2. Virtual Reality in het Historium

Maak een virtuele tocht door het middeleeuwse Brugge in het Historium. Terwijl je de stad bewondert, kun je je virtuele handen zien én gebruiken. Een intense beleving die je voelt tot in de toppen van je tenen!
 

Meer info

 

3. Bezoek aan Lisswege

Het pittoreske witte dorp en tevens één van de tien mooiste dorpen van Vlaanderen. Bedwing de 264 treden van de 13de eeuwse kerk en geniet van een uniek panorama!
 

Meer over Lissewege

4. Kasteel van Loppem met doolhof

Dit is het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Je kunt er niet alleen binnen een kijkje nemen maar ook kuieren in het Engelse landschapspark of verdwalen in de 19de-eeuwse groene doolhof, aangelegd voor de adellijke kroost.
 

ontdek

5. Brouwerijbezoek 'Bourgogne des Flandres'

Ga op verkenning in deze Brugse brouwerij en laat je op zolder verrassen door de geur van het mout en de verse hop. Hier wordt voor je eigen ogen gebrouwen. Afsluiten doe je uiteraard met een gratis Bourgogne des Flandres met een uniek zicht op de Brugse reitjes...
 

ontdek

6. Bulskampveldwandelroute

Deze wandelroute verkent het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld, gelegen in het Landschapspark Bulskampveld. The place-to-be voor een heerlijke ontspannende wandeling in het groen. Onderweg kom je Kasteel Bulskampveld tegen, ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum.
 

ontdek de route

7. Historisch & culinair Damme

Het is heerlijk kuieren door het historische centrum van Damme. Je vindt er o.a. Huyse de Grote Sterre, het Uilenspiegelmuseum, de Stadswallen Damme en O.L.V.-kerk met panoramisch zicht. Ook de Damse culinaire reputatie en het iconische landschap van de Damse Vaart zijn befaamd!
 

meer over Damme

8. Triënnale Brugge 2018

In mei gaat in de binnenstad van Brugge de tweede editie door van de Triënnale: het internationale hedendaagse kunst- en architectenparcours. Het thema: 'Liquid City - Vloeibare Stad'. Naast de installaties in de publieke ruimte is er een goed gevuld programma.
 

MEER OVER DE TRIËNNALE

9. Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen

Een nieuw wandelnetwerk met 125 km wandelplezier in het natuurrijk en landschappelijk waardevol gebied ten Oosten van Brugge (Brugge, Damme, Beernem en Oostkamp). Voor zowel stiltezoekers als families...

Binnenkort!

10. Romeins weekend 20-21 mei

Tijdens het Pinksterweekend wordt Oudenburg opnieuw ingenomen door Romeinse legioenen. Bezoek hun tentenkamp, proef van Romeinse gerechten, breng een bezoek aan het Romeins Archeologisch Museum, neem deel aan allerlei workshops. Dit en nog veel meer!
 

meer info