Background image

Ontdek de toppers van het Brugse Ommeland

 
Kaartje Brugse Ommeland
Het Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten Noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme, en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het Zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken.
 
Zin om het Brugse Ommeland te verkennen maar geen tijd om een programma uit te stippelen? Geen nood, deze uitgewerkte 'tips voor trips' maken van je uitstap of verblijf ongetwijfeld een succes. Verdwaal eens in het Groen in Bulskampveld, proef de landelijke charme van het Tieltse of ontdek Damme en de Zwinstreek. Klik op een programma naar keuze, download hem op je tablet of print hem uit en klaar is kees!

Naar de Tips voor Trips

08-02-16
West-Vlaanderen fietst
Benieuwd naar het vernieuwde fietsnetwerk in West-Vlaanderen? Kom op paasmaandag 28 maart naar Roeselare, Torhout, Nieuwpoort of Diksmuide en fiets in primeur een tocht op het vernieuwde fietsnetwerk.   Praktisch:  Deelname is gratis
17-09-15
48 uur
Citytrips naar steden in West-Vlaanderen  
17-09-15
Het Lekkere Westen
Het 'Het Lekkere Westen' is reeds aan zijn derde editie toe! Maar liefst 97 West-Vlaamse chefs (waaronder 20 in het Brugse Ommeland en 11 in Brugge) presenteren het allerbeste uit hun streek.  
25-08-15
Naar aanleiding van 200 jaar Damse Vaart en de historische zomertento

Het Lekkere Westen

Nieuwe editie Lekkere Westen!
 
Het 'Het Lekkere Westen' is reeds aan zijn derde editie toe! Maar liefst 97 West-Vlaamse chefs (waaronder 20 in het Brugse Ommeland en 11 in Brugge) presenteren het allerbeste uit hun streek. 
 
De chefs van Het Lekkere Westen zijn uitgegroeid tot echte ambassadeurs voor hun regio. Op de website en in een kleurrijk magazine vertellen ze over hun passie voor de regio en hun favoriete adressen in de streek. De chefs presenteren ook een gerecht of menu 'Het Lekkere Westen': originele gerechten met seizoensgebonden streekproducten. 
 
De actie loopt van 15 september tot 15 november. 
Ontdek alles op www.hetlekkerewesten.be of www.facebook.com/HetLekkereWesten (wedstrijd vanaf 1 okt via facebookpagina!)

Nieuwe gratis fietstochten


'T Groot Verzet - Fietsen door Bezet Gebied
 
De uitgestippelde fietstochten (Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem) dompelen je onder in wat er zich hier honderd jaar geleden afspeelde.
 
Kleine en grote verhalen worden verteld over het leven in bezet gebied. Met mooie tochten, goeie verhalen, gezellige stopplaatsen en lekkere streekproducten onderweg wensen wij je een fijne en boeiende fietstocht toe.
 
Meer info