Background image

Ontdek het Brugse Ommeland

Kaartje Brugse OmmelandHet Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten Noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme, en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het Zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken.
 
In de volksmond zegt men wel eens dat het Brugse Ommeland de achtertuin van de Kust is en de voortuin van Brugge. Het beste van vele werelden dus. Elk deelgebied heeft hier zijn eigen verhaal. Deze regio verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, groendomeinen en natuurreservaten. Variatie troef dus!
 
Lees meer
04-09-14
Ontdek onze gloednieuwe overzichtskaart Landschapspark Bulskampveld! Boordevol tips om deze groene long van het Brugse Ommeland te ontdekken, beleven, proeven, …   
09-07-14
Ontdek onze nieuwe overzichtskaart, volledig in een nieuw jasje! Boordevol tips om het Brugse Ommeland te ontdekken, beleven, proeven,...
04-06-14
Ontdek de streek- en hoeveproducten van het Brugse Ommeland! 
24-04-14
Ontdek de nieuwe pocketgids 'Het Tieltse: rijker dan je denkt'! 

Kroenkelen

Op zondag 21 september wordt het centrum van Brugge opnieuw verkeersvrij gemaakt voor ‘autoloze zondag’. Verspreid over de hele binnenstad kan je tussen 10u en 18u allerlei gratis activiteiten en animatiemomenten beleven.
 
Ook Kroenkelen is opnieuw van de partij. De fiets- en wandelhappening verkent de binnenstad en de mooie plekjes in het Brugse Ommeland aan de hand van diverse uitgestippelde fiets- en wandeltochten! Rustposten onderweg zorgen ervoor dat je terug op adem kunt komen, en brengen vertier met optredens en animatie.
 
Meer info over Kroenkelen op www.bruggeplus.be

West-Vlaanderen Wandelt

Op zondag 28 september vormt Tielt de uitvalsbasis voor het familie-event West-Vlaanderen Wandelt. Dit wandelfeest in het Brugse Ommeland heeft voor ieder wat wils: doorwinterde wandelaars verkennen de mooiste plekjes van de regio Tielt, terwijl kleine én grote avonturiers zich kunnen uitleven op kortere lussen en het Kids-pad. op verschillende rustpunten kan je lekker uitblazen en op de Poelberg geniet je van het panoramische uitzicht op de landelijke omgeving.
Dit niet te missen familie-evenement, mét animatie onderweg, laat je zo kennismaken met de troeven van het Tieltse!
Meer info? Klik hier!