Background image

Ontdek het Brugse Ommeland

Kaartje Brugse OmmelandHet Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten Noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme, en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het Zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken.
 
In de volksmond zegt men wel eens dat het Brugse Ommeland de achtertuin van de Kust is en de voortuin van Brugge. Het beste van vele werelden dus. Elk deelgebied heeft hier zijn eigen verhaal. Deze regio verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, groendomeinen en natuurreservaten. Variatie troef dus!
 
Lees meer

Evenementen

22-04-14
Dit weekend was het Brugse Ommeland te zien in Vlaanderen Vakantieland. Tatyana Beloy ging op zoek naar de verborgen verhalen in de regio, meer bepaald in Lissewege en Jabbeke.  
19-03-14
Dit jaar pakt de regio het Brugse Ommeland uit met talrijke verborgen, waar gebeurde verhalen. 
19-02-14
Nieuw magazine 2014
Het nieuwe magazine 'Genieten in het Brugse Ommeland' 2014 is er!
17-12-13
Expo Schepenhuys
De exporuimte van het Schepenhuys op de markt van Oedelem heeft z'n deuren geopend! U bent welkom om deze nieuwe exporuimte te ontdekken. De aftrap wordt gegeven door Strook, jong talent met Beernemse roots, met z’n "ONTMASKERD" – expo.

iedereen Flandrien!

In 2013 is het precies een eeuw geleden dat de eerste Ronde van Vlaanderen werd gereden. Met de slogan 'Iedereen Flandrien' worden de troeven van het Brugse Ommeland en de grootste helden van de wielerkoers een jaar in de kijker gezet.
 
Er werden 6 fietsroutes uitgedokterd op het fietsnetwerk, waarvan 3 in het Brugse Ommeland rond Tielt, Torhout en Gistel. Fiets als een echte Flandrien doorheen de groene regio en ontdek alles over de Flandriens uit de streek, krijg wielerweetjes en mini-games voorgeschoteld en ontdek leukste adresjes, tentoonstellingen en belevingselementen onderweg. Smeer alvast die kuitjes in! Meer info en gratis App: surf naar www.iedereenflandrien.be.

Het Lekkere Westen

Op zondag 15 september ging Het Lekkere Westen van start.  De vier toeristische regio’s van West-Vlaanderen (de Kust, het Brugse Ommeland, De Leiestreek en de Westhoek) en Brugge presenteren een hele reeks bijzondere invalshoeken voor een weekendje weg.

Want in West-Vlaanderen vind je unieke en smakelijke bestemmingen die zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Van 15 september tot 15 december 2013 kan je proeven van 'Het Lekkere Westen'. 64 chefs presenteren hun lekkerste gerechten en hun favoriete streekproducten. Maar liefst 12 chefs uit het Brugse Ommeland nemen deel aan de actie en serveren je hun ‘Lekkere Westen’ menu of gerecht.
Meer info...