Background image

Ontdek het Brugse Ommeland

Kaartje Brugse OmmelandHet Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten Noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme, en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het Zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken.
 
In de volksmond zegt men wel eens dat het Brugse Ommeland de achtertuin van de Kust is en de voortuin van Brugge. Het beste van vele werelden dus. Elk deelgebied heeft hier zijn eigen verhaal. Deze regio verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, groendomeinen en natuurreservaten. Variatie troef dus!
 
Lees meer
09-07-14
Ontdek onze nieuwe overzichtskaart, volledig in een nieuw jasje! Boordevol tips om het Brugse Ommeland te ontdekken, beleven, proeven,...
04-06-14
Ontdek de streek- en hoeveproducten van het Brugse Ommeland! 
24-04-14
Ontdek de nieuwe pocketgids 'Het Tieltse: rijker dan je denkt'! 
22-04-14
Dit weekend was het Brugse Ommeland te zien in Vlaanderen Vakantieland. Tatyana Beloy ging op zoek naar de verborgen verhalen in de regio, meer bepaald in Lissewege en Jabbeke.  

Maak je eigen videospot!

Maak je eigen videospot met West-Vlinderen! 
Heb je een leuke fiets- of wandeltocht gemaakt in West-Vlaanderen en wil je die tonen aan vrienden of familie? Je kan met West-Vlinderen automatisch en gratis een leuke videospot maken met de foto's van je wandel- of fietstocht. Wist je dat je de foto's ook kan maken via de mobiele app West-Vlinderen? Zo kan je meteen ter plaatse je videoclip samenstellen en delen met vrienden en familie.

Kom op TV met je videospot! 
Elke week wordt er 1 leuke videospot uitgekozen. Deze zal op de regionale televisiezender Focus & WTV getoond worden. Elke week komen alle eerder ingestuurde video’s in aanmerking om als “video van de week” verkozen te worden. 
 
www.west-vlinderen.be/videocampagne 

Fietszoektochten Gefluister

Campagne Gefluister in het Brugse Ommeland
Dit jaar pakt de regio het Brugse Ommeland uit met talrijke verborgen, waar gebeurde verhalen. Ontdek het geheim van Vloethemveld, waar Letse gevangenen thuis waren, doorgrond de moordmysteries van Ettelgem of kom alles te weten over de mooie Blanche de Namur in Torhout.  
Alle verhalen en activiteiten ontdek je op www.brugseommeland.be/gefluister!
 
Ontdek het verhaal a.d.h.v. de uitgewerkte fietszoektochten!
Zin om het verhaal ter plaatse te ontdekken per fiets? Dat kan! Neem deel aan één van de vier uitgewerkte fietszoektochten (i.s.m. Krant van West-Vlaanderen). Daar zijn bovendien leuke prijzen mee te winnen!
 
Meer info