Background image

Ontdek het Brugse Ommeland

Kaartje Brugse OmmelandHet Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten Noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme, en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het Zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken.
 
In de volksmond zegt men wel eens dat het Brugse Ommeland de achtertuin van de Kust is en de voortuin van Brugge. Het beste van vele werelden dus. Elk deelgebied heeft hier zijn eigen verhaal. Deze regio verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, groendomeinen en natuurreservaten. Variatie troef dus!
 
Lees meer

Evenementen

24-04-14
Ontdek de nieuwe pocketgids 'Het Tieltse: rijker dan je denkt'! 
22-04-14
Dit weekend was het Brugse Ommeland te zien in Vlaanderen Vakantieland. Tatyana Beloy ging op zoek naar de verborgen verhalen in de regio, meer bepaald in Lissewege en Jabbeke.  
19-03-14
Dit jaar pakt de regio het Brugse Ommeland uit met talrijke verborgen, waar gebeurde verhalen. 
19-02-14
Nieuw magazine 2014
Het nieuwe magazine 'Genieten in het Brugse Ommeland' 2014 is er!

Maak je eigen videospot!

Maak je eigen videospot met West-Vlinderen! 
Heb je een leuke fiets- of wandeltocht gemaakt in West-Vlaanderen en wil je die tonen aan vrienden of familie? Je kan met West-Vlinderen automatisch en gratis een leuke videospot maken met de foto's van je wandel- of fietstocht. Wist je dat je de foto's ook kan maken via de mobiele app West-Vlinderen? Zo kan je meteen ter plaatse je videoclip samenstellen en delen met vrienden en familie.

Kom op TV met je videospot! 
Elke week wordt er 1 leuke videospot uitgekozen. Deze zal op de regionale televisiezender Focus & WTV getoond worden. Elke week komen alle eerder ingestuurde video’s in aanmerking om als “video van de week” verkozen te worden. 
 
www.west-vlinderen.be/videocampagne 

Gezinshappening Bulskampveld

Op 25 mei gaat in Wildenburg de jaarlijkse Gezinshappening door! Verwacht je aan een heerlijke namiddag vol animatie, workshops, leuke wandelingen, poppentheater, proevertjes en zoveel meer...
 
Dit jaar vormt het privédomein kasteel Wildenburg het unieke decor. Wildenburg is een historische woonkern, met nekele majestueuze gebouwen. De kleine stemmige Sint-Joriskerk die door de familie van der Bruggen werd gebouwd, ligt tegenover het kasteel ingeplant in een ruime parkomgeving met aanwezigheid van vijvers, dreven, ommuurde groentetuin en ijskelder. In het kasteelpark stellen we onze tenten op voor een aangename gezinsnamiddag! Het kasteelpark opent speciaal voor deze gelegenheid haar deuren voor het publiek. Misschien loop je zelfs de baron tegen het lijf!
 
Meer info...