De Mess

Hippe hotspots in het Brugse Ommeland

Eten & drinken

Naast de vele authentieke en charmante cafeetjes en restaurantjes die het Brugse Ommeland rijk is, zijn er ook talrijke hippe plekjes. Modern interieur, leuke concepten, verfijnde gerechtjes... Kortom, trekpleisters voor jong en oud.

Bistro Boschvogel

Bistro Boschvogel - Aartrijke

Deze bistro -genoemd naar volksschrijver F.R. Boschvogel- serveert een eerlijke keuken met als specialiteit de grillades op de Josper houtskoolgrill. Je geniet van heerlijke gerechten in het strakke maar warme interieur.
Noordstraat 4, Aartrijke - Meer info

Noord 57

Noord 57 - Torhout

Merkbaar anders. Gezond. Puur natuur. Noord 57 keert terug naar de essentie van de ingrediënten. En net daarin schuilt de kracht van hun keuken. Lekker en lokaal is hun biotoop.
Aartrijkestraat 57, Torhout - Meer info

Freddies

Freddies - Sint-Andries

Dit hippe ontbijt- en lunchadresje werd genoemd naar Freddie Mercury. Je krijgt er o.a. gezonde, vers belegde broodjes, soep, slaatjes of een omelet met ambachtelijk brood voorgeschoteld. Take out ook mogelijk! / Gistelsesteenweg 426, Sint-Andries - Meer info

Bistro Flavours

Bistro Flavors - Damme

Bij Bistro Flavors kan je terecht voor ontbijt, lunch, diner, tapa's en coctails. Een eerlijke keuken met vers bereide producten is hun filosofie. Vergeet ondertussen niet het pittoreske Damme te ontdekken!
Kerkstraat 21, Damme - Meer info

 

'd Afspanning

'd Afspanning - Beernem

De uitbaters toverden een historisch gebouw om tot een hedendaagse bistro/resto met een verse, eigenzinnige keuken. 
Bloemendalestraat 2, Beernem - Meer info

Herbergé

Herbergé - Loppem

Een eigentijds, oubollig interieur, warm terras en ijskoude homemade sangria. Wat wil een mens nog meer?
Dorp 15a, Loppem - Meer info

De Mess

De Mess - Sijsele

In de zomermaanden sluit De Mess zijn deuren maar vanaf 30 september kan je weer genieten van avontuurlijk world- & streetfood in dit voormalig legerpand. Proef zeker ook eens van de niet-alledaagse coctails. Een unieke ervaring gegarandeerd!
Bloemisterijstraat 1 - Sijsele - Meer info

Eethuis Mint

Eethuis Mint - Jabbeke

Mikey en Petit verwelkomen je in hun nieuw eethuis Mint zoals in hun eigen woonkamer. Eerlijke producten dragen ze hoog in het vaandel! Hun motto: 'Wie doet wat ie graag doet, werkt geen dag in z'n leven!'.
Gistelsteenweg 278, Jabbeke - Meer info

https://www.facebook.com/Eethuis-Mint-1704654259752332/

Café Pistolet

Gloednieuw  en veelbelovend is deze Café Pistolet! Wij zijn alvast benieuwd naar wat we tussen ons pistoletje zullen krijgen...
Oude Kortrijkstraat 4, Assebroek - Meer info

Brus

Brus - Gistel

Broer en zus (samen 'Brus') verwelkomen je in hun fijn eethuisje voor het ontbijt en de lunch. Bij mooi weer kan je een plekje kiezen op het zonnige terras.

Stationsstraat 23, Gistel - Meer info

Charbon

Charbon/Le Dimanche - Ruiselede

Le Charbon heeft een adembenemend terras met buitenbar en een eigenzinninge keuken. De mooie ginbar Le Dimanche vlakbij is van dezelfde uitbaters.
Charbon: Kasteelstraat 9 - Le Charbon  -  Le Dimanche

Norda

Norda - Tielt

Een gezellige zaak in Tielt waar je terecht kan voor 'apéro, bites, lounge & coffee'. Geniet van je drankje in het interieur in Scandinavische stijl of bij mooi weer op het leuke terras!
Krommewalstraat 54, Tielt - Meer info
 

Robette's

Robette's - Oedelem

Een eerbetoon aan de voormalige uitbaters van het pand, Robert en Mariëtte. Dochter en kleindochter doopten het om tot Robette's, met een warm interieur en een eigenzinnige keuken door chef Jan. De gerechtjes deel je met je tafelgenoten.
Knesselarestraat 182, Oedelem - Meer info

Koeke-Troef

Koeke-Troef - Veldegem

Gloednieuw! Hier kan je terecht voor ontbijt, lunch en voor een lekkere koffie met gebak. Alles vers bereid door de vrouw des huizes.
Markt 5, Veldegem - Meer info
 

Nog veel meer lekkere adresjes

Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke en lekkere eetadresjes in het Brugse Ommeland...
Op zoek naar iets nieuws? Neem een kijkje in de rubriek 'eten en drinken'.