Background image

Ontdek de toppers van het Brugse Ommeland

 
Kaartje Brugse Ommeland
Het Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten Noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme, en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het Zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken.
 
Zin om het Brugse Ommeland te verkennen maar geen tijd om een programma uit te stippelen? Geen nood, deze uitgewerkte 'tips voor trips' maken van je uitstap of verblijf ongetwijfeld een succes. Verdwaal eens in het Groen in Bulskampveld, proef de landelijke charme van het Tieltse of ontdek Damme en de Zwinstreek. Klik op een programma naar keuze, download hem op je tablet of print hem uit en klaar is kees!

Naar de Tips voor Trips

22-04-15
De Damse Vaart bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met een uitgebreid evenementenprogramma van juni tot september. De Damse Vaart was een initiatief van Napoleon Bonaparte.
25-02-15
Landelijke Gilden heeft Bekegem geselecteerd als 'Dorp in de kijker 2015' voor West-Vlaanderen! Een rustige, gezellige gemeente, met een authentiek dorpskarakter. Beslist een bezoekje waard
18-12-14
Het Logeren in Vlaanderen Vakantieland boek 2015 is er. Maak je keuze uit één van de vele B&B's, vakantiewoningen en campings. 
05-12-14
Ontdek het nieuwe logiesaanbod 2015 van Logeren in Vlaanderen Vakantieland tijdens het Grootste ontbijt van Vlaanderen i.s.m. Radio 2 op 10 december (van 6-8u) in station Brugge!

200 jaar Damse Vaart!

De Damse Vaart verjaart!
 
De Damse Vaart bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met een uitgebreid evenementenprogramma van juni tot september! 
De Damse Vaart was een initiatief van Napoleon Bonaparte. 2015 is het herdenkingsjaar rond de figuur Napoleon door 200 jaar Slag bij Waterloo. Een mooie aanleiding om de troeven en het verhaal van het beroemde kanaal in de kijker te stellen.
 
Bekijk alle evenementen, verhalen en tips via www.200jaardamsevaart.be

Nieuwe brochure

Ontdek ons gloednieuw magazine: een bijlage bij Knack!
(week van 10 maart)
 
De lezers ontdekken in de uitgave het DNA van de streek en een hele reeks karaktervolle adressen. De knappe bewaarbijlage wordt zeker een inspiratiebron voor een uitstap of een vakantie in de regio. In het oog springende thema’s in het magazine zijn onder meer de nostalgische dorpen en het bijzondere culinaire aanbod in het Brugse Ommeland. Verder heeft elk deelgebied een reportage met tips om op ontdekking te gaan.
 
Bekijk hier alvast het magazine!