Background image

Ontdek de toppers van het Brugse Ommeland

 
Kaartje Brugse Ommeland
Het Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten Noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme, en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het Zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken.
 
Zin om het Brugse Ommeland te verkennen maar geen tijd om een programma uit te stippelen? Geen nood, deze uitgewerkte 'tips voor trips' maken van je uitstap of verblijf ongetwijfeld een succes. Verdwaal eens in het Groen in Bulskampveld, proef de landelijke charme van het Tieltse of ontdek Damme en de Zwinstreek. Klik op een programma naar keuze, download hem op je tablet of print hem uit en klaar is kees!

Naar de Tips voor Trips

25-02-15
Landelijke Gilden heeft Bekegem geselecteerd als 'Dorp in de kijker 2015' voor West-Vlaanderen! Een rustige, gezellige gemeente, met een authentiek dorpskarakter. Beslist een bezoekje waard
18-12-14
Het Logeren in Vlaanderen Vakantieland boek 2015 is er. Maak je keuze uit één van de vele B&B's, vakantiewoningen en campings. 
05-12-14
Ontdek het nieuwe logiesaanbod 2015 van Logeren in Vlaanderen Vakantieland tijdens het Grootste ontbijt van Vlaanderen i.s.m. Radio 2 op 10 december (van 6-8u) in station Brugge!
26-11-14
De drie gidsen (Michelin, Bib Gourmand en GaultMillau) hebben hun topkeuzes bekend gemaakt. Het Brugse Ommeland komt opnieuw rijkelijk aan bod! 

Nieuw Magazine 2015!

Ontdek ons gloednieuw magazine: een bijlage bij Knack!
(week van 10 maart)
 
De lezers ontdekken in de uitgave het DNA van de streek en een hele reeks karaktervolle adressen. De knappe bewaarbijlage wordt zeker een inspiratiebron voor een uitstap of een vakantie in de regio. In het oog springende thema’s in het magazine zijn onder meer de nostalgische dorpen en het bijzondere culinaire aanbod in het Brugse Ommeland. Verder heeft elk deelgebied een reportage met tips om op ontdekking te gaan.
 
Bekijk hier alvast het magazine! 

Wie zoekt, die vindt!

Zoektochten in het Brugse Ommeland!
 
Wie zoekt, die vindt in het Brugse Ommeland de leukste plekjes, toffe weetjes over de streek, kunstenaars en hun werk, mooie fiets- en wandeltrajecten en fraaie prijzen of schatten. Je ervaart het plezier van het zoeken via de klassieke wandel- of fietszoektochten, foto- en kunstzoektochten of gps. Met de kinderen kan je bijvoorbeeld op Spookjesspeurtocht in Kasteel Wijnendale of op Eierspeurtocht bij Kijkboerderij de Pierlapont. Voor iedere speurneus wat wils! 
 
Ontdek hier de brochure!