Background image

Ontdek de toppers van het Brugse Ommeland

 
Kaartje Brugse Ommeland
Het Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij zee die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten Noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme, en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het Zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken.
 
Zin om het Brugse Ommeland te verkennen maar geen tijd om een programma uit te stippelen? Geen nood, deze uitgewerkte 'tips voor trips' maken van je uitstap of verblijf ongetwijfeld een succes. Verdwaal eens in het Groen in Bulskampveld, proef de landelijke charme van het Tieltse of ontdek Damme en de Zwinstreek. Klik op een programma naar keuze, download hem op je tablet of print hem uit en klaar is kees!

Naar de Tips voor Trips

25-08-15
Naar aanleiding van 200 jaar Damse Vaart en de historische zomertento
20-08-15
Op zondag 6 september verken je tijdens de ‘100% West-Vlaamse’ sneukelfietstocht de regio Damme en de Damse Vaart met de fiets. Onderweg houden we halt bij vijf 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten waar we verwend worden met lokaal lekkers. Dat wordt smullen!
14-07-15
In het kader van 200 jaar Damse vaart organiseerde Surfers Paradise in samenwerking met Westtoer, de gemeenten Sluis, Damme, Brugge en de Vlaamse Yachting Federatie zondag 12 juli een eerste internationale SUPtocht (SUP = Stand Up Paddle).   
25-06-15
Ontdek zeven nieuwe bewegwijzerde fietsroutes, die het verhaal vertellen over de Eerste Wereldoorlog in Gistel, Oudenburg, Torhout, Ichtegem, Zedelgem, Koekelare en Kortemark.  

200 jaar Damse Vaart!

De Damse Vaart verjaart!
 
De Damse Vaart bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met een uitgebreid evenementenprogramma van juni tot september! 
De Damse Vaart was een initiatief van Napoleon Bonaparte. 2015 is het herdenkingsjaar rond de figuur Napoleon door 200 jaar Slag bij Waterloo. Een mooie aanleiding om de troeven en het verhaal van het beroemde kanaal in de kijker te stellen.
 
Bekijk alle evenementen, verhalen en tips via www.200jaardamsevaart.be

Nieuwe gratis fietstochten

'T Groot Verzet - Fietsen door Bezet Gebied
 
De uitgestippelde fietstochten (Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem) dompelen je onder in wat er zich hier honderd jaar geleden afspeelde.
 
Kleine en grote verhalen worden verteld over het leven in bezet gebied. Met mooie tochten, goeie verhalen, gezellige stopplaatsen en lekkere streekproducten onderweg wensen wij je een fijne en boeiende fietstocht toe.
 
Meer info